Atabay fabrikalarını üniversite öğrencilerine açtı

abbas

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin 10 üniversitesi ile kamu – üniversite – sanayi işbirliği projeleri geliştiren Atabay İlaç, Acıbadem ve Gebze’de bulunan fabrikalarında Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerine staj imkanı sunuyor. Uzun devirli staj konumları açan Atabay ayrıyeten, TÜBİTAK 2244 projeleri alarak endüstride doktora programlarına da devam ediyor.

Türkiye’nin en esaslı ilaç firmalarından Atabay İlaç, Acıbadem ve Gebze’de bulunan fabrikalarını Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerine açtı. Atabay, yaz devrinde 50’nin üzerinde öğrenciye Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji, Kalite Garanti, Kalite Denetim, Sentez Ar-Ge, Ruhsat, Stabilite, İlaç Sanayisi, Strateji, İlaç Teknolojik Gelişmeler kısımlarında staj imkanı sundu. Atabay Kimya ArGe ve İnovasyon Yöneticisi Doğan Taşkent bu yıl revize ettikleri staj yönetmeliği ile müracaatları online olarak kabul edeceklerini, bu sayede fazlaca daha fazla öğrenciye ulaşma imkanı bulacaklarını söylemiş oldu. Taşkent “Şirketimizde uzun devirli staj durumları da açıldı. Bilhassa kimya sentez, strateji, stabilite, ruhsatlama, kalite denetim kısımlarına öğrenci kabul edeceğiz. Merkezlere uzak bölgelere başka kontenjan açıyoruz” dedi. Atabay İlaç ayrıyeten staj programını; İlaç Sanayisi Ve İlaç Geliştirme Paha Zinciri; İlaç Bölümü Pazar Tahlili – APİ, FDF, Biyoteknoloji; Üretimde GMP Gereklilikleri ve Süreçleri; Satış/Pazarlama üzere eğitimlerle de destekliyor.

“İhtiyacı olan herkese tedavi sunabilmeyi temel ideolojimiz kabul ediyoruz”

TÜBİTAK 2244 projeleri alarak endüstride doktora programlarına da devam ettiklerini anlatan Doğan Taşkent “TÜBİTAK 2244 ile endüstride muhtaçlık duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, endüstride doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite – sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kimyasal, bitkisel, ve biyoteknolojik yenilikçi ilaç aktif hususu, müstahzar ilaç ve aşı geliştiren ve bu bahiste Ar-Ge yapan start-up ve akademisyenler ile tıpkı çatı altında çalışma imkanı sağlayan, uçtan-uca kıymet zincirini elinde tutan şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede ülkemiz için gerekli stratejik eserleri geliştirip toplumsal ve ekonomik paha yaratmayı, beraberinde muhtaçlığı olan herkese, insanlığı ve tüm tabiatı incitmeden, tedavi sunabilmeyi temel ideolojimiz kabul ediyoruz. İşbirliği odaklı çalışma metotları yardımıyla üniversite bilgisini ve start-up konsept ve yenilikçi yaklaşımını, endüstrinin üretim ve geliştirme hüneri ile birleştirerek Kamu – Üniversite – Sanayi – Start-up İşbirliğinde Türkiye’nin stratejik kurumlarından biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin 10 üniversitesi ile kamu – üniversite – sanayi işbirliği projeleri geliştiren Atabay, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile stratejik Ar-Ge projeleri yürütüyor. Atabay, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu – ÜSİMP’e üyeliği yardımıyla ülkemizdeki biroldukça Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkı ile işbirliklerini güçlendiriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı