Güney Marmara Bayan Kooperatifleri Nilüfer’de buluştu

abbas

Global Mod
Global Mod
Çanakkale ve Balıkesir’deki 20 bayan kooperatifinin üyeleri, S.S. Bursa Lotus Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne konuk olarak Nilüfer’deki yeterli örnek uygulamalarını yerinde gördü.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, bayan kooperatiflerinin yeterli örnek uygulamalarının yerinde görülmesi maksadıyla düzenlediği aktifliklerin bir durağı da Bursa oldu. Balıkesir ve Çanakkale’nin ilçelerinde faaliyet gösteren 20 bayan kooperatifinin yöneticileri ve üyeleri, Nilüfer’de konseyi S.S. Bursa Lotus Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri ile Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde bir ortaya geldi.

Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü ve Nilüfer Ziraî Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP ) Lider Yardımcısı Arca Atay’ın da yer aldığı buluşmada, S.S. Bursa Lotus Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi Lideri Nergiz Döner, kooperatiflerinin kuruluş emeli, faaliyetleri ve toplumsal teşebbüs iş modeli ile ilgili sunum yaptı. Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan Nergiz Döner, kooperatif olarak bayan emeğinin görünür kılınması ve ekonomik karşılığının elde edilmesi maksadının yanı sıra, bayanların kooperatifçilik yoluyla ömrün, toplumsal, kültürel ve sanatsal tüm alanlarında dayanışma külçeşidini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söylemiş oldu.

Nilüfer Belediyesi Kırsal Alan Koordinatörü ve NİLKOOP Lider Yardımcısı Arca Atay da, kooperatif olarak Nilüfer kırsalındaki ziraî faaliyetleri hakkında iştirakçilere bilgi verdi ve yapılan hammadde üretimlerini, Nilüfer’deki bayan dernekleri vasıtasıyla kesin eserlere dönüştürme çalışmalarını anlattı. Atay, ziraî üretimler için ekolojik tarım şartlarını ve lokal tohumları tercih ettiklerini, bayan emeği ile bunların doğal, hijyenik ve sağlıklı eserlere dönüştürüldüğünü ve bu eserleri hassas tüketicilerle buluşturmak için Nilüfer Bostan Satış Noktaları’nı hayata geçirdiklerini söylemiş oldu. Sunumların akabinde bayanlar, Lotus Bayan Kooperatifi’nin satış ofisi ve aktiflik alanını gezerek yerinde de bilgi aldı.

Kooperatifler ortası iş birliği ve dayanışmanın ehemmiyetinin vurgulandığı ziyaret kapsamında konuk kooperatif üyeleri, Bursa’da kırsal alan bayan kooperatifçiliği iş modeli olarak faaliyette bulunan Yiğitali Bayanları Ziraî Kalkınma Kooperatifi üyeleri ile de buluştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı