İftar Menüsü (Tarifleri İle beraber)

Seren

New member
  • Un çorbası
  • Arpa şehriye pilavı
  • Püreli misket köfte
  • Soğan salatası
  • Pratik sütlü tatlı
Un çorbası için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır. 1 diş sarımsak ile 3 yemek kaşığı un eklenir kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, pul biber, nane eklenir kavrulur. 4 su bardağı sıcak su ek edilir. 5-10 dk kaynatılır.
Arpa şehriye pilavı için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eriyince 1 su bardağı arpa şehriye dökülerek kavrulur (rengi dönene kadar). Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ek edilir. Suyunu çekince altı kapatılır, üzerine havlu kağıt serilip 10 dk demlenmeye bırakılır.
Püreli misket köfte için;

  • 3 adet orta uzunluk patates haşlanır. Üzerine tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2-3 dilim kaşar peyniri ve 2 yemek kaşığı süt ek edilir. Pürüzsüz kıvam alana kadar ezilir ve karıştırılır.
Köfteler için;

  • 100 gram kadar kıyma, 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve 1-2 yemek kaşığı galeta unu düzgünce yoğrulur. Misket biçimi verilip kızartılır. Üzeri için kızdırılmış sıvı yağa pul biber ve 1 yemek kaşığı salça eklenir, kavrulur.