Van haber… Hekim adayı Muhammed, bisikletiyle Van’dan çıkıp 2 bin 300 kilometre yol kat etti

Musa

New member
Doktor adayı Muhammed, bisikletiyle Van’dan çıkıp 2 bin 300 kilometre yol kat etti

Barınma gereksinimini KYK yurtlarından fiyatsız karşılayan Muhammed, “Gençlere büyük avantaj”

ZONGULDAK – Van’da tıp fakültesinden mezun olan 24 yaşındaki Muhammed Sıddık Dicle, yaz tatilini bisikletiyle Karadeniz tipine çıkarak kıymetlendirdi. Gittiği her kentin doğal hoşluklarını ve tarihini gezen Dicle, barınma gereksinimini ise bir süre evvel hayata geçirilen Seyahatsever uygulamasıyla KYK yurtlarında karşılıyor.

Tıp Fakültesi’nden mezun olan 24 yaşındaki Muhammed Sıddık Lisanca, Eylül ayında başlayacağı doktorluk mesleği öncesinde yaz tatilini pahalandırmak istedi. Dicle, farklı bir tatil planlayarak hazırladığı bisikletiyle yola çıktı. Evvel Kars’a akabinde da Gürcistan’a seyahat yapan Muhammed Sıddık Dicle, seyahati boyunca kamp yapıp çadır kurdu.

Yolda karşılaştığı bir diğer bisikletlinin Seyahatsever uygulamasından haberdar olunca Kredi Yurtlar Kurumu ile irtibata geçen Sıddık Dicle, Gürcistan dönüşünde barınma gereksinimini yurtlarda karşıladı. Bu sayede seyahatlerinde büyük bir kolaylık sağlandığını söz etti.

“Seyahatsever uygulaması gençler için büyük bir avantaj”

İki bin 300 kilometrelik seyahati boyunca pek fazlaca kentin tarihi ve turistik yerlerini gördüğünü, insanların ilgisiyle karşılaştığını belirten Dicle, seyahatlerde en değerli sorunun barınma muhtaçlığı olduğunu hatırlatarak “Seyahatsever” uygulamasıyla bunun da aşıldığının altını çizdi. Yurtlardan fiyatsız konaklamanın gençler için büyük bir avantaj olduğunu belirten Dicle, müzelere de fiyatsız giriş yapıldığını söz ederek şu biçimde dedi:

“Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun oldum. Mezun olduktan daha sonra yaz tatilini kıymetlendirmek emelli 12 Temmuz’da bisikletimle seyahate çıktım. Van’dan Kars’a, oradan Gürcistan’a gittim. Karadeniz kıyı sınırı boyunca geldim. Şu an Zonguldak’tayım. Van’dan çıkarken kamp yapma niyetiyle çıkmıştım. Bir kaç gün kamp yaptıktan birkaç gün daha sonra kapalı alanda barınma gereksinimim doğdu. O orta karşıma çıkan bir arkadaş bisikletiyle dolaşıyordu. KYK’larda kalacak biçimde yola çıkmış. KYK’larda kalmaya başladım. Hem fiyatsız oluşu tıpkı vakitte her kentte olması büyük bir avantaj oldu bizim için. Kampta kalacağız diye çıktık ancak KYK’larda barınma, elektrik, duş muhtaçlığı bunları karşılıyoruz. Fiyatsız olması da daha fazla yeri gezmemizi daha fazla yol gitmemizi sağlıyor. Masrafı otomatik olarak kalkıyor. Her kent merkezinde KYK’lar var. Bu da büyük bir kolaylık. Her yerde kalabiliyoruz. Gençler için epeyce hoş bir şey. Gezmek isteyen gençler epeyce rahat gezebilirler. Yalnızca yol parası ve yemek masrafları oluyor. Barınmaya masraf harcamıyorlar. Müze girişlerinin fiyatsız olması da büyük bir avantaj. Toplumsal medyada da bir kaç sefer paylaştım. Muhakkak tavsiye ediyorum. pek epeyce yerdeki yurtlarımız da hem yeni yapıldığı için tıpkı vakitte âlâ yapıldığı için hoş, rahat, pak ve ferah. pek epeyce olayla karşılaştık. Hoş beşerlerle karşılaşıyoruz. Bizi çevirip çay ikram edenler de oluyor. Gereksinimimi soranlar oluyor. Bölge bölge insanların karşılaması, şivesi biroldukça şeyi değişiyor. Hepsi farklı ayrı hoşluk katıyor. Beşerlerle daha içli dışlı olunuyor. Rotam İstanbul’da sonlanacak. İstanbul’dan daha sonra dönüş yoluna geçeceğim. aslına bakarsan Eylül ayında da mesleğe başlıyorum.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Onur Altındağ – Mahallî