100 Günde 10 Bin Öğrenci Ziyaret Etti

abbas

Global Mod
Global Mod
100 gün evvel faaliyetlerine başlayan “Bilim Zeytinburnu” bu kısa müddette rekor bir sayıya ulaşarak 10 bin öğrenciyi konuk etti. Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy, “Zeytinburnu’muzdaki çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak imkânları artırmak bizim en önceliğimiz, en kısa müddette Bilim Zeytinburnu’ndan olimpiyatlara öğrenci gönderecek düzeye geleceğimize yürekten inanıyorum.” dedi

6-14 yaş ortası öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki maharetlerinin gelişmesine dayanak sağlaması maksadıyla, Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı’nın iş birliğiyle kurulan Bilim Zeytinburnu’na ilgi artarak büyüyor. çabucak hemen faaliyetlere başlamasının üzerinden 100 gün geçen Bilim Zeytinburnu’nu 10 bin öğrenci ziyaret etti. Faaliyete geçişinin 100’üncü gününde merkezi ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy; astronomi uzay ve havacılık, tabiat bilimleri, matematik, teknoloji ve tasarım atölyesinde eğitim alan öğrencilerle bir ortaya geldi.

“YETENEKLERİNİN KEŞFİ İÇİN BİLİM ZEYTİNBURNU ÜZERE MERKEZLERE GEREKSİNİMİMİZ VAR”

Ebeveyn olarak birden fazla vakit çocukların özel alanlara yeteneklerinin farkında olamadıklarını lisana getiren Lider Arısoy, Bilim Zeytinburnu üzere merkezlerin bu hususta öğretici ve teşvik edici istikametiyle kıymetli bir misyonu üstlendiğini söylemiş oldu. Lider Arısoy, “Zeytinburnu’muzdaki çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak imkânları artırmak bizim en önceliğimiz, en kısa müddette Bilim Zeytinburnu’ndan Milletlerarası Bilim Olimpiyatları’na öğrenci gönderecek düzeye geleceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

TEKNOLOJİ, TASARIM, UZAY, MATEMATİK; “BİLİM ZEYTİNBURNU”

Bilim ve süratle gelişen teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, Zeytinburnu’ndaki çocuklar ve gençler başta olmak üzere, toplumun her katmanında bu alanlara karşı farkındalık oluşturmak emeliyle hayata geçirilen Bilim Zeytinburnu’ndan 6-14 yaş içindeki gençler fiyatsız olarak faydalanabiliyor.

Bilim Zeytinburnu ziyaretçileri merkezde; rezonans-dalgalar, görme-algı, elektrik-manyetizma mevzularının işlendiği üç ana tema altında 22 stant düzeneği ile karşılanıyor. Bilim Zeytinburnu bununla birlikte; Tabiat Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Astronomi Uzay ve Havacılık, Tasarım Atölyesi olmak üzere 5 bilim atölyesi ve 2 Deneyap Teknoloji Atölyesi ile 1 Deneyap Üretim Atölyesi’ne de sahip.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı