Akşam Yemeği Menüsü

Seren

New member
  • Patatesli bezelye yemeği
  • Şehriyeli pilav
  • Çoban salata ( tanım defterinde mevcut )
Patatesli bezelye yemeği;

  • 400 gram patates, havuç
  • 300 gram bezelye
  • 1 soğan
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 lt su
Patatesli bezelye yemeği için;.

İlk evvel tenceremize yağımızı ekliyoruz. daha sonra küçük doğranmış soğanları 5 dakika pişiriyoruz. daha sonra salçamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. daha sonra patatesleri ve havucu biraz kavurup akabinde bezelyeleri ekliyoruz ve içine 1 litre su ek ediyoruz. Tuzunu ve karabiberi ekleyip tencereyi kapatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Pilav için;

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz.
Pilav imali;

Tencere içerisine zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine arpa şehriye ek edilecek ve düşük ısıda, renk değiştirinceye kadar kavrulacak. Akabinde pirinç ek edilecek ve taneleri şeffaf bir görünüm alıncaya kadar kavrulacak. Üzerine kaynar su, tuz ek edilecek ve pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika müddet ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı pozisyonuna getirilecek. Saate bakılacak, not edilecek. Tam 14 dakika mühlet bitiminde, ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, pilav en az 15 dakika mühlet ile dinlendirilecek. Mühlet bitiminde, pilav alt üst edilerek karıştırılacak. daha sonrası malum. Afiyet olsun! :).