Arianna Fontana: “Montreal’deki CDM kısa pistine gitmiyorum”. Gios: “Üzgünüm, bu onun seçimi”

achievable

New member
İtalyan kısa pist şampiyonu Arianna Fontana, Kanada’daki ilk Dünya Kupası yarışlarına katılmayacak, kendisine göre antrenman sırasında kendisini düşürmeye çalışan takım arkadaşlarına yönelik suçlamalarının ardından netlik istiyor. “Ben sözümün kadınıyım, bu yüzden bugün Montreal’e gitmiyorum, havaalanında değilim ya da sezonun ilk Dünya Kupası için Kanada’ya giden uçakta değilim… Bir süredir söylediğim gibi Bu durum çözülene kadar rekabet etmeyeceğim ve soruşturma kapatılana kadar da bu başlamayacak.” Arianna Fontana bunu Facebook’ta yazdı ve bir kez daha Federghiaccio ile çekişmeye geri döndü. “Gelecek hafta sonu piste çıkamamak beni çok üzüyor çünkü yapılan çalışmalar sayesinde İtalya’yı iyi temsil edebileceğimi biliyorum. Siz taraftarlardan, yarış sırasında hissettiğim duyguları gerçekten özlediğimi sizden saklamayacağım. Ben buzun üzerindeyim ve yayın yapanlar… Ne kadar yayın yaptıklarını bilemezsiniz! Ancak şimdi, 2 gün veya 2 yıl içinde gerçekleşebilecek olan bu durumun normal seyrine geçmesini bekleyebilirim. Son aylarda bana anlattığınız ve yazdığınız her şey geri dönecek ve gerçek ortaya çıkacak.”

Federasyonun İtalyan şampiyona yanıtı hazır. “Her şey hakimlerin elinde, süreci devam eden bir spor adaleti prosedürü var, bunun sonunda savcı davanın arşivlenmesine mi yoksa hakimlere mi gönderilmesine karar verecek ve ardından başka bir süreç başlayacak. hakimler yeni bir soruşturma yapıp karar verecekler. Süreç hala çok uzun. Endişeli miyim? Hayır çok sakinim, adalet kendi sürecini yürütür ve karar verir. Sporcunun kişisel tercihi budur. İtalyan Buz Sporları Federasyonu başkanı Andrea Gios, Kış Olimpiyat Oyunları tarihinin en madalyalı sporcusu Arianna Fontana ile yaşanan tartışmanın son bölümünde Adnkronos’a şöyle konuştu: Montreal’e git. Sanırım antrenmanlara devam edecek. İtalya’nın evinde, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda kısa atletizm sezonunun ilk Dünya Kupası için Kanada’nın Montreal kentine gideceğini duyurdu. Arianna Fontana’nın milli takımın antrenmanları sırasında meydana geldiği iddia edilen olayları bildirmeye karar vermesinden bu yana hikaye yıllardır sürüyor.

“Spor adaletinin dikte ettiği ve hala birkaç adımdan oluşan bir süreç var. Federal savcılık tarafından CONI savcılığı ile birlikte bir soruşturma yürütüldü, süreç tamamlandığında görevden alma ya da duruşmaya gönderme kararı verecekler” , daha sonra üç yargıçtan oluşan bir jüri heyeti kartları ellerine alacak ve her şeyi analiz edecek, insanları sorgulayacak ve daha sonra temyize gidilebilecek mahkemeye çıkacak”, diye açıkladı Gios. Fisg’in bir numarası, diğer yarışlarda olduğu gibi Montreal için de “Arianna’nın federasyon olarak kendisi gibi çok önemli sporculara verdiğimiz bir joker kartı var. Bu nedenle ne zaman istersen Dünya Kupası takımına eklenme ihtimali var.” Lollobrigida ya da Sighel gibi, belirli sonuçlar alan sporcuların deneme yapmadan hakla kabul edilmeleri için joker hakları var.Bunlar iki ayrı şey, madalya kazanan tüm sporcuların başına geliyor. Olimpiyatlarda veya önemli sonuçlar elde ettiklerinde, antrenman yapabilmeleri için joker kartları var. Her zaman oradaydı, Arianna’nın her zaman bir joker kartı vardı.”

Fontana muhtemelen soruşturmanın sonuçlanmasını beklemek isteyecektir. “İstediği tercihleri yapmakta tamamen özgür. 2018’deki antrenman sırasında iki sporcunun kendisine zarar verdiğini iddia ediyor ve adalet bu sporcuları cezalandırıncaya kadar paten sporuna dönmeyeceğini ancak adaletin bazı analizler yapması gerektiğini, o zaman bir deneme olsun. Bu Arianna’nın seçimi. Buna saygı duymalıyız. Üzgün müsün? Bir sporcu yarışmadığı zaman her zaman üzülürüm, üzgünüm ama aynı zamanda bu tercihe saygı duymam gerekiyor ve bunu yapabilirim. ‘Spor adaletine müdahale etmiyoruz, bu federasyonun kontrolü dışında ama çok uzun bir süreç’, diye tekrarladı Gios. “Savcılık her şeyin biteceğine karar verdiğinde bu iş ancak savcılığın görevden alınmasına karar verirse sona erecek değil. Bunun yerine bu iki sporcuyu mahkemeye göndermeye karar verirse bitmedi, iki aşama daha var üç yargıçtan oluşan federal bir heyet, daha sonra Coni Temyiz Mahkemesi’ne itiraz edilebilir. Süreç oldukça uzun ve kafamı karıştırıyor çünkü ilk düzey karar aylar içinde gelebilir, ama sanırım Arianna biliyor Bu”, diye tamamladı Federghiaccio’nun başkanı.