Antalya Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı ATASEM kursları hem meslek sahibi yapıyor tıpkı vakitte hobi alanında yeni hünerler kazandırıyor. ATASEM Kepez’in açtığı Aşçı Yardımcısı kursunda kursiyerler mutfakta hünerlerini gösteriyor.
Her yıl binlerce bireye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin fiyatsız sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2022-2023 yılı birinci periyot kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi’ndeki Aşçı Yardımcılığı Kursunda birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, sertifikalarıyla dünya mutfaklarında çalışma hayali kuruyor.
İŞ İSTİHDAMI SAĞLIYOR
Aşçı Yardımcılığı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, gereç hazırlama, yemek tanımları, tatlı tanımları ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek kesiminde istihdam imkanı buluyor.
ULUSLARARASI SERTİFİKA BÜYÜK AVANTAJ
ATASEM Kepez Aşçı Yardımcılığı Kursu Eğitmeni Tuğba Topçu, kursiyerlerin doğrama tekniklerinden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar biroldukça uygulamayı öğrendiklerini söylemiş oldu. Türk ve Osmanlı yemeklerinden memleketler arası mutfaklara kadar geniş bir eğitim sunduklarını anlatan Topçu, “450 saat olan kursta; mutfak gereçlerini kullanma, doğrama teknikleri, çöp atımı, zerzevatları pişirmeye hazırlama, etlerin hazırlanması, hamur teknikleri, sos hazırlama ve sunum hazırlama üzere modüllerimiz var. Aşçılık kursları özelde hayli değerli fakat ATASEM fiyatsız olarak bunu vatandaşlarına sağlıyor. Ayrıyeten ATASEM sertifikalarının memleketler arası geçerliliği var, bu büyük avantaj. Örneğin yurt haricinde çalışmak isteyen kursiyerlerimiz de var” dedi.
HAYALİM YURTDIŞINDA AŞÇILIK YAPMAK
Kursiyerlerden Ömer Altun, çocukluk senelerından itibaren aşçılık hayali olduğunu söyleyerek, “Kursta, hem yöresel yemek kültürümüzü tıpkı vakitte dünya mutfağından yemekler öğrendim. Daha evvel yemediğim yemekleri burada yaptım. Burada kendimi geliştirdikten daha sonra maksadım bu meslekte ilerlemek, yurt dışına çıkmak ve restoran açmak” diye konuştu.
EŞİM YEMEK YAPMAMDAN ÇOK MEMNUN
Mutfağa meraklı olduğunu söyleyen Birol Öztaşçı, “Yemek yapmayı seviyorum. Burada profesyonel bir mutfak ve materyaller var. Kursta öğrendiklerimizi meskende de uyguluyoruz. Yemek yapmayı öğrenmemden dolayı eşim fazlaca mutlu. Onlara da sunum yapıyorum” tabirlerini kullandı.
HAYALLERİME ATASEM SAYESİNDE ULAŞACAĞIM
Kursiyerlerden Parıltı Binzik, kurs sonunda sertifikasını alıp ileride kendi işletmesini açmayı hedeflediğini belirterek “İnşallah hayallerimi ATASEM yardımıyla gerçekleştireceğim” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Her yıl binlerce bireye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin fiyatsız sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2022-2023 yılı birinci periyot kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi’ndeki Aşçı Yardımcılığı Kursunda birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, sertifikalarıyla dünya mutfaklarında çalışma hayali kuruyor.
İŞ İSTİHDAMI SAĞLIYOR
Aşçı Yardımcılığı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, gereç hazırlama, yemek tanımları, tatlı tanımları ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek kesiminde istihdam imkanı buluyor.
ULUSLARARASI SERTİFİKA BÜYÜK AVANTAJ
ATASEM Kepez Aşçı Yardımcılığı Kursu Eğitmeni Tuğba Topçu, kursiyerlerin doğrama tekniklerinden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar biroldukça uygulamayı öğrendiklerini söylemiş oldu. Türk ve Osmanlı yemeklerinden memleketler arası mutfaklara kadar geniş bir eğitim sunduklarını anlatan Topçu, “450 saat olan kursta; mutfak gereçlerini kullanma, doğrama teknikleri, çöp atımı, zerzevatları pişirmeye hazırlama, etlerin hazırlanması, hamur teknikleri, sos hazırlama ve sunum hazırlama üzere modüllerimiz var. Aşçılık kursları özelde hayli değerli fakat ATASEM fiyatsız olarak bunu vatandaşlarına sağlıyor. Ayrıyeten ATASEM sertifikalarının memleketler arası geçerliliği var, bu büyük avantaj. Örneğin yurt haricinde çalışmak isteyen kursiyerlerimiz de var” dedi.
HAYALİM YURTDIŞINDA AŞÇILIK YAPMAK
Kursiyerlerden Ömer Altun, çocukluk senelerından itibaren aşçılık hayali olduğunu söyleyerek, “Kursta, hem yöresel yemek kültürümüzü tıpkı vakitte dünya mutfağından yemekler öğrendim. Daha evvel yemediğim yemekleri burada yaptım. Burada kendimi geliştirdikten daha sonra maksadım bu meslekte ilerlemek, yurt dışına çıkmak ve restoran açmak” diye konuştu.
EŞİM YEMEK YAPMAMDAN ÇOK MEMNUN
Mutfağa meraklı olduğunu söyleyen Birol Öztaşçı, “Yemek yapmayı seviyorum. Burada profesyonel bir mutfak ve materyaller var. Kursta öğrendiklerimizi meskende de uyguluyoruz. Yemek yapmayı öğrenmemden dolayı eşim fazlaca mutlu. Onlara da sunum yapıyorum” tabirlerini kullandı.
HAYALLERİME ATASEM SAYESİNDE ULAŞACAĞIM
Kursiyerlerden Parıltı Binzik, kurs sonunda sertifikasını alıp ileride kendi işletmesini açmayı hedeflediğini belirterek “İnşallah hayallerimi ATASEM yardımıyla gerçekleştireceğim” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı