ATP Viyana yarı finalinde Jannik Sinner, çeyrek finalde Tiafoe’yu yendi

achievable

New member
Jannik Sinner, 2023 Viyana ATP turnuvasında yarı finalde. Dünyanın 4 numarası ve ikinci sıradaki İtalyan, çeyrek finalde Amerikalı Frances Tiafoe’yi 1 saat 20’de 6-3 ve 6-4’lük setlerle mağlup etti. Yarı finalde Güney Tirol, Alman Alex Zverev’i 6-2 ve 6-4’lük setlerle mağlup eden, kura çekiminin 3. numarası Rus Andrei Rublev ile karşılaşacak.

Sinner ve Rublev altıncı kez karşı karşıya geliyor. İtalyan oyuncu daha önce oynadığı 5 karşılaşmanın 3’ünü kazandı. İki tenis oyuncusu 2020’de Viyana’da ilk kez yüz yüze karşı karşıya geldi: Bu vesileyle Sinner sadece 3 maçın ardından emekli oldu. Maviler, 2021’de Barselona’da ve 2022’de Monte Carlo’da olmak üzere toprak zeminde iki maç kazandı. Aynı yıl Rublev, son 16 turunda kırmızılı Ronald Garros’u yendi. Bu yıl hızlı oynanan tek gerçek maçta, bu yıl hızlı oynanan tek gerçek maç oldu. Miami’de düzenlenen Masters 1000’in 16. turunda İtalya’nın 1 numarası, açık ara 6-2 ve 6-4’lük skorlarla galip geldi.

Viyana’da kura çekiminin zirvesinde, yarı finalde birinci seribaşı Rus Daniil Medvedev ile kura çekiminin 4. numarası olan Yunan Stefanos Tsitsipas’ın karşılaşması yer alıyor. Medvedev derbiyi Karen Kachanov’la 6-3, 3-6, 6-3’lük setlerle kazandı. Tsitsipas, joker kartla kuraya giren Hırvat Borna Gojo’yu 7-6 (7-4), 7-5’lik skorlarla mağlup etti.

Günahkar: “Böyle devam et”

“Karmaşık bir maçtı, önemli anlarda iyi servis atmaya çalıştım. Tiafoe mükemmel bir oyuncu, kazanmak için mutlaka yüksek seviyeyi korumam gerekiyordu. Her iki sette de birkaç kırılma puanı yedim ama paçayı sıyırdım. , Ağır noktaları doğru zamanda buldum” diyor Sinner, artık Rublev’le mücadeleye odaklanıyor. “Geçmişte harika maçlar oynadık, maça iyi çıkıyorum: sahada birçok çözümüm var ve daha da geliştirebilirim, her şey yerli yerine oturuyor.”

Ayrıca okuyun