“Ben vax değilim ve öyle olduğumu asla söylemedim”

achievable

New member
“Bana Novax Djocovid mi dediler? Vax değilim ve hayatımda hiç öyle olduğumu söylemedim. Vax uzmanı bile değilim. ben seçim yanlısıyım: Seçim özgürlüğünü savunuyorum. Kişinin vücuduna hangi şeylerin enjekte edilip neyin edilmeyeceğine karar verme özgürlüğü “temel bir insan hakkıdır”. Bunlar Sırp tenis şampiyonu Novak Djokovic’in Corriere della Sera’ya söylediği sözler. Avustralya Açık’ı kaçırmasına neden olan anti-Covid aşısı pozisyonları. “Cildimdeki her şeyin acısını çektim. Birçok insan tutarlı kaldığımı takdir etti. Son üç yılda televizyonda benim hakkımda yazılanların ve söylenenlerin yüzde 95’i tamamen yanlış.”

“Covid oldum ve iyileştim. Tüm kurallara uydum ve kimseyi tehlikeye atmadım. Ama bir kez orada siyasi bir dava oldum, dünyayı tehlikeye atan bir dava. Medyanın da parçası olduğu sistem, ana akıma karşı bir hedef gerektiriyordu; ve ben oldum. Üzerime vax yok etiketini koydular, bu tamamen yanlış bir şey, bu da hala midemi ağrıtıyor. Sonra, pandemik durumun sunulduğu şekilden çok farklı olduğu ortaya çıktı” diye ekledi Djokovic.

“İstenmeyen adam olarak seçilerek ortasına yerleştirildim. Kendimi yalnız buldum; ama o zaman kendimi yirmi kurtla çevrili bir koyun gibi hissettim. Ve büyük medyaya karşı tek başına bir adamın hiç şansı yok. Çabuk unuturum, olumlu şeylere odaklanırım. İkinci kez Covid oldum. Her zaman kuralları kabul ettim, Amerika’ya gidemedim ve gitmedim, kendimle tutarlı kalabilmek için iki Amerika Açık’tan vazgeçtim. Konuşmadım çünkü söylediklerimin çarpıtıldığını gördüm. Avustralya’ya geri döndüm ve kazandım. Ama hayal kırıklığına uğradım. Medyadan ve birçok meslektaştan,” diye itiraf etti Nole. “Toplumun yarısı size karşı olduğunda, o zaman insanların gerçek yüzünü görürsünüz. Ve birçok insan başını çevirdi. Çok sayıda oyuncu ve bazı organizatörler.”

“Ukrayna’daki savaş mı? Bir savaş çocuğu olarak söyleyebileceğim tek şey şu: savaşta kimse kazanamaz. Savaş hayattaki en kötü şeydir, insanın en kötü icadıdır., tarihteki en kötü fikir. İki savaş gördüm, dedi Djokoviç, Yugoslavya’daki sivil savaş ve NATO’nun Belgrad’ı bombalaması, ailemin çektiği acıyı, ülkemin yoksulluğunu gördüm. Savaş bizden çok daha büyük, yarın bitirmesi için sadece Tanrı’ya dua edebilirsiniz.”

“Maalesef Ukrayna’daki savaş yavaş ilerliyor ve her geçen gün daha da yıkıcı hale geliyor. Yıkılan şehirler var, kısalan hayatlar var ama bir de gözle görülemeyen, zamanla geçecek hasarlar var. Etkileri üzerine bir makale okumuştum. travma savaşı: sağlığı, özellikle sindirimi etkiliyorlar. mikrobiyomla ilgili sorunlarım vardı, kariyerim ancak glütene ve süt ürünlerine karşı intoleransı keşfettiğimde yükseldi ve bu savaşla ilgili olabilir. ama en kötüsü tabii ki Sevilen birini kaybetmek, savaş her ailede bir boşluk yaratır. Bu nedenle hiçbir ülkeye karşı savaşı destekleyemem” diye konuştu.