Berlusconi ve Monza'nın satışı

achievable

New member
geleceği Monza dengede mi? Bir yanda Brianza halkının olduğu saha var sıralamada sondan bir önceki 15 günde sadece 10 puan kazanıldı ve Alessandro Nesta'nın benchi gıcırdamaya başladı. kurumsal cephebir süredir söylentilerin dolaştığı yer atamakulübün az çok yakın ama her zaman reddedilen bir fikri.

Sahibi doğrudan bunun hakkında konuştu İskele Silvio Berlusconibulma arzusunu ilk kez doğrulayan yeni yatırımcılar: “Monza'da iradenin şu olduğunu söyleyebilirim:büyümeye devam edin ve ekiple birlikte çalışabilecek veya ekibi destekleyebilecek birini bulun. Futbol karmaşık bir dünya ama Monza bizim için önemli bir projeyi temsil ediyorMediaset CEO'su, “İyi tanımlanmış kurumsal ve sportif mantıklara göre zaman içinde gelişmek istiyoruz” dedi.

Galliani'nin transferi ve rolü

Silvio Berlusconi, 2018'de Monza'yı satın almaya karar verdi ve Adriano GallianiBrianza kulübünün başkan yardımcısı ve genel müdürü, kırmızı beyazlıların tarihinde ilk kez 2022'de Serie A'nın yükselişini kutlamıştı. Haziran 2023'te Cavaliere'nin ölümü üzerine Pier Silvio, Berlusconi ailesinin Monza'ya olan bağlılığını yinelemişti, ancak biz etrafa bakmaya, özellikle yabancı fonlardan çeşitli çıkarlar bulmaya başlamıştık.

Söylentilere göre Brianza kulübünü satın almaya en yakın olan grup, Orienta Capital PartnersBalestra grubuna ait bir finansal yatırım şirketi, ancak neredeyse bir yıl süren görüşmelerin ardından geri adım attı. Konuyla ilgili görüş farklılıkları anlaşmayı baltaladı stratejiler hem yeni kurumsal yapı için hem de geleceğe yönelik yatırımlar için. Pier Silvio Berlusconi, “Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyebilir miyiz onu bile bilmiyorum” dedi, “müzakerede belli bir noktaya geldiler, sonra da partiler durduruldu. Bu konuyla hiçbir zaman doğrudan ilgilenmedim ama iyi düzeyde bir anlayış olduğunu biliyorum. Sonra işler yolunda gitmedi.”

Geçtiğimiz aylarda bir firmadan yeni bir teklif alınacağı konuşuluyordu. Amerikan fonuama ses vardı reddedildi Doğrudan Galliani'den: “Kurumsal cephede yeni bir şey yok”, eski Milan yöneticisi şöyle demişti: “Bu hikayeyi takip etmiyorum: Özne değil nesne olduğumu zaten söyledim. Her halükarda teklif yokDevam edelim.”

Ayrıca okuyun