Büyükşehir’in Pastacılık Kursu Bayanlardan Ağır İlgi Görüyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Van Büyükşehir Belediyesi tarafınca açılan pastacılık kursu yeni pastacıların yetişmesine imkân sunarken, birfazlaca bayanında konut iktisadına takviye oluyor.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (VANMEK) 18 farklı branşta 98 kurs ile Vanlılara hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Bayan Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafınca açılan pastacılık kursu da bayanlar tarafınca büyük ilgi görüyor. Hafta içi her gün makul saatlerde eğitim alan kursiyerler pasta ve çeşitlerinin imalini uzman eğitmenler tarafınca uygulamalı olarak öğrenerek meslek ediniyor. Yaklaşık 3 ay boyunca sürecek olan kurs eğitimi sonunda kursiyerler, Vilayet Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık dokümanı almaya hak kazanıyor.

Bayan istihdamına katkı sağlamak ismine bu kursları açtıklarını belirten Bayan ve Aile Hizmetleri Dairesi Lideri Selma Biçek, “Pastacılık kursu bayanlar tarafınca büyük bir ilgi görüyor. Artık 30 bireye yakın öğrencimiz var. Kursiyerlerimiz bu kursta sosyalleşiyorlar, meslek öğreniyorlar ve konut ekonomilerine de katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimiz kurstan hayli şad. Bizde bu biçimde bir şeye vesile olduğumuz için epeyce mutluyuz” dedi.

“İNTERNETTEN SİPARİŞ ALMAYA BAŞLADIM”

Pasta yapma marifetini kursta geliştirdiğini belirten kursiyer Makbule Subaşı, “Ben buraya gelirken pek fazla bir şey bilmiyordum. Kursa geldikten daha sonra pasta ve çeşitlerinin imalini öğrendim. Artık birfazlaca pasta çeşidi yapabiliyorum. Açmış olduğum toplumsal medya hesaplarından da sipariş almaya başladım. Gayem kendimi pastacılık konusunda en üst düzeye çıkartmak. Ve çabucak sonrasında yurt haricinde bir iş yeri açmak istiyorum. ” dedi.

Açılan kurslardan epey şad olduğunu söyleyen Gülşen Arslan ise “Buraya geldikten daha sonra pastacılık konusunda birfazlaca yenilik öğrendim. Artık fazlaca daha hoş ve lezzetli pastalar yapıyorum. bu biçimde bir imkânı bize sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı