CK Güç Çamlıbel Elektrik: Sivas’ta güç okuryazarlığı eğitimleri başladı, amaç 3 bin öğrenciye ulaşmak

abbas

Global Mod
Global Mod
CK Güç Çamlıbel Elektrik ile Sivas Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü içinde eylül sonunda imzalanan protokolün akabinde Sivas’taki birinci ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan güç okuryazarlığı eğitimleriyle iki ay ortasında 500 çocuğa ulaşıldı. Proje kapsamında Sivas’ın merkezi dâhil 17 ilçesinde, toplam 50 okulda, yaklaşık 3 bin öğrenciyle eğitim verilmesi planlanıyor.

Dünyada kıt güç kaynaklarının verimli kullanmasının kıymeti her geçen gün artarken, CK Güç Çamlıbel Elektrik ve Sivas Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, ortak bir çalışmayla pilot olarak belirlenen birinci ve ortaokullarda ‘enerji okuryazarlığı’ eğitimlerine başladı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, Sivas’ın merkezi dâhil 17 ilçesindeki toplam 50 okulda devam edecek olan eğitimlerde iki ay üzere kısa bir müddetde yaklaşık 500 öğrenciye ulaşılırken, amaç 3 bin çocuğu güç okuryazarlığı eğitimleri ile buluşturmak.

12 OKULDA EĞİTİMLER TAMAMLANDI

İlkokul 3. ve 4. Sınıflar ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine, “elektriğin nasıl üretildiği, inançlı elektrik kullanması, güç verimliliği, konutta ve okulda güç tasarrufunun nasıl yapılacağı” üzere mevzuların anlatıldığı eğitimler birinci vakit içinderda Gölova ilçesindeki Hasan Şakar İlkokulu ve Hasan Şakar Yatılı Bölge Okulu’nda verildi. CK Güç Çamlıbel Elektrik’te bakılırsav yapan uzmanlar bugüne kadar kelam konusu iki okul da dâhil olmak üzere toplam 12 okulda güç okuryazarlığı eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerin verildiği pilot okullarda eğitim öncesi ve daha sonrasını kapsayan 6 aylık devirlerdeki elektrik faturaları takip edilerek, tüketimlerini en çok düşüren 3 okula özel ödül verilmesi de amaçlar içinde.

“3 BİN ÖĞRENCİ İLE 3 BİN AİLEYE ULAŞACAĞIZ”

CK Enerji’nin Güç Okuryazarlığı Projesi ile ilgili çalışmalara 2018 yılında başlandığını anımsatan CK Güç Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, “Enerji kaynaklarının yanlışsız kullanılması, hem ülke iktisadı birebir vakitte tüketicilerimiz için büyük değer taşıyor. CK Güç Çamlıbel Elektrik, tüketicilerin elektrik faturasındaki kalemleri tek tek görmesine imkan veren ‘şeffaf fatura’, en epeyce kullanılan elektrikli mesken aletlerinin ne kadar elektrik tükettiğini gösteren ‘tüketim hesaplama butonu’, şuurlu elektrik kullanmasını desteklemek üzere de ‘tüketici kitapçığı’ ve ‘verimlilik önlemleri’ üzere uygulamalarla tüketicileri bilgilendirme istikametinde değerli adımlar attı. Akabinde Sivas Valimizin himayesinde, 2019 yılında Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalanarak 20 okulda güç okuryazarlığı eğitimlerine başladı. 2020-2021 senelerında da belirlenen ilköğretim okullarındaki yönetimci ve öğretmenlere çevrimiçi ortamda güç okuryazarlığı eğitimleri verildi. Bu eğitim öğretim yılında bir daha imzalanan protokol ile ulaşacağımız okul sayısı da 50’ye çıktı. Bu proje ile sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarımızla bir arada ailelerinin eğitimini de sağlamayı amaçlıyoruz. Maksadımız 3 bin öğrencimiz ile 3 bin aileye ulaşmak” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı