DEÜ ‘Sürekli İyileştirme’ye Odaklandı DEÜ, Gelişime Açık İstikametlerini Güçlendiriyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslarasılaşma alanlarında sahip olduğu yeterliliği daha üst düzeylere çıkarmayı hedefleyen Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), Araştırma Üniversitesi misyonu kapsamında ‘sürekli iyileştirme’ çalışmalarına sürat verdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitelerin milletlerarası alandaki rekabetinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Bu rekabet ortamından uzaklaşmamak için ‘sürekli iyileştirme’ anlayışının üniversitemizde oturtulması için ağır gayret harcıyoruz” diye konuştu.

Araştırma Üniversitesi beratı almasıyla yeni bir surece giren ve sorumlulukları artan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kalite teminat sistemlerini daha da güçlendirmeye odaklandı. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma hizmet ve milletlerarasılaşma alanlarında sahip olduğu yeterliliği daha üst düzeylere çıkarmak isteyen DEÜ, Araştırma Üniversitesi misyonu kapsamında ‘sürekli iyileştirme’ çalışmalarına sürat verdi. Gelişmeye açık istikametlerini tespit eden ve bu istikamette güçlendirme faaliyetlerini sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi; akademik işçinin araştırma yetkinliğini devam ettirmek ve düzgünleştirmek için atılacak adımları da titizlikle yürütüyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kalite anlayışındaki maksatlarını ‘sürekli iyileşme’ stratejisiyle üniversitenin tüm ünitelerine yaymak için ağır uğraş harcadıklarını söylemiş oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin stratejik plan hazırlama deneyimi ve stratejik planı uygulamadaki kararlılığıyla kalite garanti sistemlerini makul bir anlayışa yerleştirmeyi başardığını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemizde ünite seviyesinde başarılı bir kalite yapılanması bulunuyor. Üye dağılımı ve ünitelerin temsil edilmesindeki istikrarla Kalite Komitemizde da organizasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Biz de üst idare olarak Kalite Kurulu kararları ile Kalite Koordinatörlüğü’nün tekliflerini dikkatle takip ediyor ve destekliyoruz. Kalite garanti sistemlerinin yaygınlaştırılması için bilgilendirici ve eğitici faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

GERİ BİLDİRİMİ ÖNEMSİYORUZ

Üniversite olarak her alanda kaliteyi geliştirmeye yönelik adımlar attıklarını söz eden Rektör Hotar, “Kalite teminatı politikalarımızı paydaşlarımızın iştirakiyle güncelliyor; eğitim- öğretim, toplumsal katkı, araştırma ve idare sistemi siyasetlerimizin belirlenmesinde ‘sürekli iyileştirme’yi temel alıyoruz. Geri bildirime özel ehemmiyet veriyor; elde ettiğimiz geri bildirimlerin çıktılarına bakılırsa güzelleştirme alanlarımızı belirliyoruz. Kalite teminatı külçeşidini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için planlı çalışmalar yürütüyoruz. Kurumsal raporlarda güzelleştirme gereken alanları tarafsızca tespit ediyor; iç ve dış paydaşlara şeffaflıkla bildiriyoruz. Genel Sekterliğimize bağlı Olumlu Olumsuz Geri Bildirim (OGEB) Ünitemizle kurum içi geri bildirim süreçlerini hızlandırıyor ve sonuçlandırıyoruz” dedi.

DAHA ÂLÂ DÜZEYLERE GELECEĞİZ

Üniversitelerin milletlerarası alandaki rekabetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Hotar, “Bu rekabet ortamından uzaklaşmamak için ‘sürekli iyileştirme’ anlayışının üniversitemizde oturtulması için ağır gayret harcıyoruz. Sahibi olduğumuz Araştırma Üniversitesi misyonumuz yeterince rekabetçi uygulamaları destekliyoruz. kuvvetli araştırma altyapımız, üniversite-sanayi işbirliklerimiz, DEPARK ve DETTO ile araştırma alanında sunduğumuz hizmetler, BAP finans kaynaklarının sürekliliği, araştırma laboratuvarlarımızın çeşitliliği ve mensuplarımızın gücüyle üniversitemizi daha güzel noktalara taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı