Ege Üniversitesi bir daha dorukta

abbas

Global Mod
Global Mod
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” başlıklı özel davet için önerilen projelerin bilimsel kıymetlendirme süreci tamamlandı. Kabul nazarann 31 projeden 3’ü Ege Üniversitesinden çıktı. Ege, bu başarısıyla davet kapsamında en epeyce projesi kabul bakılırsan üniversite oldu.

Projeleri kabul edilen akademisyenleri tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı içinde yapılan iş birliği çerçevesinde spor ve sporla bağlantılı tüm alanlarda yeni bilgi üretilmesi, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, mevcut durum ve sıkıntıların delil temelli bilimsel datalarla ortaya konulması ve tahlil tekliflerinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi gayesiyle TÜBİTAK tarafınca ‘Spor Araştırmaları’ özel daveti açıldı. Üniversitemiz akademisyenleri Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez, Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol ve Doç. Dr. Beğenilen Ertekin’in projeleri kabul gördü. bu biçimdece üniversitemiz davet kapsamında en çok projesi kabul goren üniversite oldu. Kurumsal tam akreditasyon sahibi bir araştırma üniversitesi olarak TÜBİTAK nezdindeki bu başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Oluşturduğumuz bilim iklimi her alanda meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu muvaffakiyetlerin sürdürülebilir kılınması için üniversite üst idaresi olarak araştırmacılarımıza her türlü takviyesi veriyoruz. Projesi kabul goren tüm hocalarımızı tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” diye konuştu.

31 proje desteklenmeye uygun bulundu

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında açılan “Spor Araştırmaları” başlıklı özel davetine başvuran projelerin kıymetlendirilmesi kademesinde 99 çevrimiçi panel düzenlendi. Bu panellere 121 farklı üniversiteden 521 panelist katıldı. Değerlendirmeler kararında 31 proje desteklenmeye uygun bulundu. Ege Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez’in “Paralimpik Erkek Grup Atletlerinde Günlük Güç İstikrarının Saptanması ve Yeni Bir Bazal Metabolizma Suratı Denkleminin Geliştirilmesi” projesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Özkol’un “Q-Faktörü Ayarlanabilen Bir Bisiklet Prototipinin Tasarımı, İmalatı ve Anaerobik Performans Testleri” projesi, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Beğenilen Ertekin’in “Spor faydalanmalarında Kullanılacak Hidrojel Empregne Edilmiş Oksetik Örme Bandaj Geliştirilmesi” projesi kabul goren projeler içinde yer aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı