Ege’de “CONNECT4PLM” aktifliği düzenledi

abbas

Global Mod
Global Mod
*CONNECT4PLM ERASMUS+ projesi kapsamında firma iştirakçileri ile lisans ve lisansüstü öğrencileri için çalıştay düzenlendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Eser Ömür Döngüsü İdaresi (PLM) Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafınca “E-Learning Content Creation for Interdisciplinary Master of Science Programme in Product Lifecycle Management (PLM) within European Communities (CONNECT4PLM)” projesi kapsamında EÜ Biyomühendislik Kısmı Konferans Salonunda çalıştay düzenlendi.

Etkinliğe EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Tanyolaç, PLM Merkez Müdür Vekili Prof. Dr. Figen Ertekin, CONNECT4PLM Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Yıldız, proje ortaklarından Bochum Ruhr Üniversitesi Dijital Mühendislik Kısmı Lideri Prof. Dr. Ing. Detlef Gerhard, EÜ Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Semih Ötleş, EÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Yeliz Pekbey, EÜ Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. R. Barış Yeşilay, EÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Prof. Dr. Ninel Alver, Doç. Dr. S. Işık Dirim, Doç. Dr. Deniz Duran, Doç. Dr. Erkan Zeki Engin, EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Harmanşah, Bakırçay Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Okan Bursa, CADBİM firmasından Teknik Dayanak ve Proje Müdürü Murat Şafak, akademisyenler, firma temsilcileri ve farklı üniversitelerin farklı kısımlarından lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. M. Bahattin Tanyolaç, “bu biçimde bir aktifliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, Ege Üniversitesi için memleketler arası projelerin çok değerli olduğunu belirtti. PLM, uzaktan eğitim, dijitalleşme, öteki ülkeler ile iş birliği ortasında eğitim programı geliştirilmesinin ve CONNECT4PLM projesi kapsamında bunların yapılıyor olmasının çok bedelli olduğunu tabir etti.

Türkiye’de bir ilk

PLM Merkez Müdür V. Prof. Dr. Figen Ertekin, Türkiye’de bir birinci olan PLM Merkezinin kuruluş kademesi, gelişimi, mevcut proje ve iş birlikleri ile geleceğe dair gayelerine değindiği kapsamlı bir sunum yaptı.

CONNECT4PLM proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Yıldız, yürütülen proje, proje partnerleri, tamamlanan çıktılar ile takvime uygun olarak devam eden çıktılara dair bilgiler verdi. Prof. Dr. Hasan Yıldız, Avrupa topluluklarına yönelik olarak PLM kapsamında disiplinlerarası yüksek lisans programı için e-öğrenme içeriği oluşturma ana gayeli projede, tüm ortak ülkelerde uygulanabilecek müfredatın hazırlanmasına ve e-öğrenmenin temel alınabileceği uygun sistem özelliklerinin geliştirilmesine odaklanıldığını söylemiş oldu.

PLM Sisteminin Temelleri

Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Semih Ötleş ve Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Harmanşah ve Murat Şafak “PLM Yazılımlarının Tanıtımı” başlıklı oturumda sunumlarını gerçekleştirdiler. Fen Bilimleri Enstitüsü, PLM Yüksek Lisans Anabilim Kolu mezunları Cem Akkulak, Kaan Tabiat Özgentürk, Serdar Akman ve Âlim Filik “PLM Tecrübeleri Hakkındaki Konuşmalar” başlıklı oturumda PLM yüksek lisansında edindikleri ayrıntıları ve dal deneyimlerini paylaştılar. Çalıştayın öğlenden daha sonraki oturumunda ise CONNECT4PLM projesi ortaklarından Bochum Ruhr Üniversitesi Dijital Mühendislik Kısım Lideri Prof. Dr. –Ing. Detlef Gerhard çevrimiçi olarak çalıştaya katıldı. Aktiflik sonunda firmalardan ve öğrencilerden çalıştaya katılanlara sertifika verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı