Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden Bir Birinci; Taşınabilir Eğitim Merkezi Projesi

abbas

Global Mod
Global Mod
Enerjisa Dağıtım Şirketleri; Başşehir EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, dağıtım hizmeti verdiği 14 vilayette mesleksel eğitim faaliyetleri kapsamında elektrik-elektronik alanında tahsil nazarann öğrencilere ve alan öğretmenlerine yönelik eğitim vermeye devam ediyor. 2018’den beri yürütülen projede 11 kentte 5.000’den çok öğrenciye ulaşıldı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başşehir EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, dağıtım hizmeti verdiği 14 vilayette mesleksel eğitim faaliyetleri kapsamında 2018 yılından beri Ulusal Eğitim Bakanlığı ile iş birliğine devam ediyor. Taşınabilir Eğitim Merkezi Projesiyle elektrik dağıtım dalı mühendis, teknisyen ve tekniker adaylarına tanıtılıyor ve gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Sektörde bir birinci olan ve gençlerin meslek gelişimlerine dayanak olma gayesiyle geliştirilen proje, 11 vilayette yaklaşık 5.000’den çok öğrenciye ulaştı. İstanbul, Hatay, Mersin, Adana, Gaziantep, Ankara, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale’de devam eden proje, teknik hususlar kadar iş sıhhati güvenliği eğitimlerini de kapsıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, “Türkiye’de kesimde birinci olan projemiz taşınabilir eğitim merkezimiz ile eğitimleri çalışanlarımızın lokasyonlarına taşıyarak, eğitim alanında değerli bir adım attık. Taşınabilir Eğitim Merkezimiz ise alanda tüm donanımlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Teknik Gelişim takımlarımızın dayanağı ile kesimin geleceği olan gençlere uygulamalı olarak dağıtım kesiminin çalışma prensiplerini göstermeyi ve onlara kesimimizi tanıtmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında MEB ile imzaladığımız protokolle nitelikli işgücü oluşturmaya yönelik bir adım atmıştık. Kamu kuruluşu ve özel kesim içinde atılan bu büyük adımla bugüne kadar 5.000’den çok öğrenciye ulaşmanın ve gelişimlerine yarar sağlayacak bir eğitimin modülü olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı