Fukuoka Dünya Şampiyonasında 1500 serbest stilde gümüş olan Simona Quadarella kimdir?

achievable

New member
Simona Quadarella, 1500m serbest stilde ikincilikle Fukuoka Dünya Şampiyonasında podyuma geri döndü. Bir önceki Budapeşte Dünya Şampiyonasında bu mesafeden kaynaklanan hayal kırıklığından sonra bir kefaret olan bir gümüş. Ve “1500’de uluslararası düzeyde ilk”, çünkü “diğerlerini fethettim”, dediği gibi. “Geçen yıl Dünya Şampiyonasında katılamadığım için çok üzgünüm ve pozitif trende devam etmek istedim – diyor – Tutarlılık beni her zaman karakterize etti ve bu podyum çok önemli. Hemen atağa geçtim. Başlamadan önce çok gergindim; yarışa giden dakikaları pek iyi yaşamadım, sonra suya girer girmez kaygı kayboldu. Çok fazla antrenman ve aynı zamanda yakın zamanda kaybettiğim ve sonunda yeniden kazandığım birçok zihinsel denge.”

KÖKENLER VE KARİYER

1998’de Roma’da doğan Quadarella, 8 yaşında yüzmeye başladı ve şu anda eski bir olimpik yüzücü olan Christian Minotti’nin koçluğunu yaptığı Aniene kürek kulübünün bir üyesi. İlk rekabetçi yarışması 2012’de geliyor ve 10 yaşındayken karakteri ve fedakarlık yeteneğiyle hemen göze çarpıyor.

Kariyerinde Avrupa Şampiyonalarında sekiz altın kazandı: 2018’de Glasgow’da 800m, 400m ve 1500m serbest stilde, madalyaları Budapeşte 2021’de tekrarladı. Roma 2022’de bunun yerine 800m ve 1500m’de altın ve 400m’de gümüş oldu.

1500m serbestte bir altın madalya da dahil olmak üzere beş dünya madalyası, İtalyan rekorunu da kırdığı (15’40″89) Gwangju 2019 Şampiyonasında fethedildi. Aynı yarışmada 800m serbestte gümüş madalya kazandı. 2017 Budapeşte’de 1500m serbestte bronz ve beş yıl sonra 800m serbestte bronz madalya kazandı.

Olimpiyat düzeyinde, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda 800 metre serbest stilde bronz madalya ile övünüyor.