“Hakemlerle VAR arasında savaş”

achievable

New member
“Bu artık bir savaş.” VAR ve hakemler hâlâ mercek altında. İki İtalya Kupası maçı, Lazio-Roma ve Milan-Atalantave diğer tartışmalar. Sonunda, bugün oynanan çeyrek final maçı iki penaltıyla belirlendi ve koçların maç sonrası yorumlarında yavaş çekime, olaylara, suçlamalara ve tartışmalara yeterince yer vardı.

Josè Mourinho, Roma'nın kaybettiği bir başka derbi hakkında yorum yapmak zorunda kalarak başlıyor. “Bugün modern futbolun, VAR'ın verdiği bir penaltı nedeniyle kaybediyoruz. VAR olmasaydı hakemin vermeyeceği bir penaltı. 10-20 yıl önceki oyuncular kendilerini bu şekilde atmazlardı” diyor Bebek Huijsen'in Castellanos'a yaptığı faul hakkında yorum yapan biri, VAR'da yapılan hızlı bir kontrolün ardından hakem Orsato tarafından onaylandı. “Yediğimiz gol biraz saçma. İlk hamlemiz taç atışıydı, bizim yaptığımızı yapmamız mümkün değil. Bu tip maçlarda kim öne geçerse evinde oynarsa o favori olur. Toplar Orsato ile ilk golü atan takım kazanır” diyor Schio hakemine sertçe vurarak.

İkinci maçta hakem Di Bello Milan-Atalanta'yı yönetiyor ve herkesi rahatsız ediyor. Nerazzurri'nin teknik direktörü Gasperini, ilk yarıda penaltı talebinde bulunarak oyundan ihraç edildi. “İhraç edildiğim bölüm mü? Söyleyecek çok az şeyim var, bana çok açık geliyor. VAR iyi kullanılırsa olağanüstü bir araç ama burada iş üniversite oyuncuları ile hakemler arasında bir savaşa dönüşüyor. Kimin olduğu belli değil. hakemler ve bu büyük bir sorun çünkü müdahalelerde eşitsizlik var, kesinlik yok. Orada VAR'a gitmek istedim”, diyor Bergamo'lu teknik direktör Mediaset'e. “Ayrıca Di Bello'nun çok kaba olduğunu da söylemeliyim. Onunla ve VAR'da bulunan Valeri ile bir geçmişimiz var. Ancak her maçın sonunda her şeyi sıfırlayıp siliyorum. Maçtan önce beni geçti ve geçmedi' Merhaba bile demedi. Söylemesine gerek yok ama çok kaba” diye ekliyor.

AC Milan'ın teknik direktörü Stefano Pioli mikrofonlara geliyor. Rossoneri, Jimenez'in Miranchuk'a yaptığı müdahale nedeniyle Atalanta'ya verilen penaltıyı protesto etti: Rossoneri'nin kanat oyuncusu topa dokundu ve bu hakem için bir penaltıydı. Maçın son hareketinde Orobic sahasında Holm'un eline dokunuşu: düdük yok, VAR yok.” Son oyunda elin dokunuşu? Görmek zor, bu yüzden hakemin bunu yapması bana tuhaf geliyor. en azından görmek için izleme amacıyla geri çağrılmadı”, diyor Pioli. Koç, “Ama oyunu değiştiren şey Atalanta'ya verilen penaltıydı ve o penaltı yoktu. O yoktu çünkü topa ilk temas eden Jimenez, Atalanta oyuncusu temastan önce kendini fırlatıyor” diyor koç. Rossoneri'nin yıldızı Rafa Leao da onunla aynı fikirde ve X'in önemli bölümü hakkında kısa ve öz bir gönderiyle yorum yapıyor: “İnanılmaz”.