Harran Üniversitesi’nde, Öğrencilere Yönelik Meslek Aktiflikleri Düzenlendi

abbas

Global Mod
Global Mod
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bilişim Topluluğu tarafınca meslek aktifliği kapsamında 4 farklı program düzenlendi.

Alanlarında uzman konuşmacıların iştirak sağladığı ve bilişim alanında ilgi çeken bahislere yer verilen etkinliklere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen Bilgisayar Mühendisliği 8. Klasik Bilişim Günleri programının açış konuşmalarını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ve Bilgisayar Mühendisliği Kısım Lideri Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek yaptı.

Kariyer Aktifliği programında gerçekleştirdiği konuşmasında Dekan Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, bu biçimde aktifliklerin, öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek; “Değerli öğrenciler; kendi alanlarında epeyce kıymetli konuşmacılar bu etkinliklerde sizlerle olacak. Kesinlikle etkinliklere katılmanızı istiyorum. Kendinizi fakat bu biçimde manalı etkinliklerle geliştirebilirsiniz. Kendi alanınızdaki konuşmacılarla tanışma talihiniz olacak. Kısmınız ile ilgili sorularınızı rahat bir biçimde hocalarımızla paylaşabilirsiniz. Mesleksel yaşantınızda kendinize katkı sağlayacağınız ortamların oluşması için bu programlar size bir fırsat olacaktır.

Networkunuzu geliştirin, meslek olarak bilişim ve dijitalleşme de daima bir gelişme var. Bu gelişim ve dönüşüm süratli bir biçimde gerçekleşmektedir. Gençler bu dönüşümü yakalayacak olan sizlersiniz. Bu dönüşümü yakaladığınızda ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaksınız ve yapmış olduğunuz bu dönüşümlerle rol model olarak öncülük etmiş olacaksınız.

Akıllı tarım, akıllı kentler, bilişim dalı, dijitalleşme ile ilgili etkinliklerimiz de olacak. Geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız bu tıp faaliyetleri takip etmeniz gerekir. bu biçimde etkinlikler sizi her vakit ileriye taşıyacaktır. Hepinize katılımınız için fazlaca teşekkür ediyor, bu aktiflikleri düzenleyen Mühendislik Fakültemizin hocalarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dekan Prof. Dr. Hüsamettin Bulut’un konuşmasının akabinde, Bilgisayar Mühendisliği Kısım Lideri Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında; “Bilgisayar mühendisliği kısmı olarak her yıl klâsik olarak düzenlediğimiz bilişim günlerimiz var. Bu yıl sekizincisini icra edeceğiz, nitekim bu bizim için büyük bir mutluluktur. Sekiz yıldır aralıksız olarak bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz.

Amacımız bu işin farkındalığını ve dijital okuryazarlığını arttırmaktır. Öğrencilerin toplumsallaşması değerli, Bilgisayar Mühendisliği daha epeyce kapalı alanlarda çalışan asosyal meslek kümesi üzere algılanıyor. Bilgisayar Mühendisliği Kısmımız nitekim bunları aşan, bu kabuğu kıran, hayatın her alanında yer alan, toplumsal, yeniliklere entegre olan bir kısımdır.

Bütün meslek kümelerinin içerisinde donanımı ve yazılımı yeterli kullanabilen, bunlarla ilgili projeler yapabilen, medya araçlarını âlâ kullanabilen meslek kümelerine mensup bireylerin bu biçimde rekabetçi ortamda öne çıktığını görüyoruz.

Bu gereksinimi mecburî bir biçimde hissettikten daha sonra dijital dönüşümün fazlaca daha değerli hale geldiğini söyleyebiliriz, bu manada da devlet büyüklerimizin, ülkemize 1 milyon yazılımcı yetiştirme üzere gayeleri var. İnşallah bu gayemizi gerçekleştirerek dünya arenasındaki yerimizi alırız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize fazlaca teşekkür ediyorum, bu aktifliklerin başarılara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘Bilgisayar Mühendisliği 8. Klasik Bilişim Günleri’ aktifliğinin açış konuşmalarının akabinde, Bilgisayar Mühendisliği Kısım Lideri Doç. Dr. Berkan Aydilek, Founder Peace Ltd. Şti Temsilcisi Jin Dawod, sahibinden.com Temsilcisi Yunus Yaşar, Ventures Mentorlar Ligi CEO’su Ufuk Batum, HAVELSAN Siber Güvenlik Yöneticisi Mert Özarar, Blokchain-ICO Eğitmen Danışmanı İhtilal Danyal birer sunum gerçekleştirdiler.

Kariyer Aktiflikleri çerçevesinde ‘Kamu Kurumlarında Harita Mühendisliğinin Mevcut Durumu ve Geleceği’ oturumunda ise Şanlıurfa Kadastro Müdürü Bilal Karadul, Harita Yüksek Mühendisi Mehmet Aziz Sayar, Harita Mühendisi Yunus Emre Cengiz öğrencilere ve Harita Mühendislerine birer sunum gerçekleştirdiler.

Kariyer Aktiflikleri kapsamında 3. Oturumda ise ‘Öğrencilikten Profesörlüğe Meslek Yolu’ programında Prof. Dr Ayşe Dilek Atasoy öğrencilere yönelik; akademik süreç, üniversitelerde meslek adımları mevzularında tecrübelerini paylaştı.

Ayrıca program dahilinde 17 Mayıs 2022 günü yapılacak son oturumunda ise ‘Özel Kesimde Harita Mühendisliğinin Mevcut Durumu ve Geleceği’ temalı programda Harita Yüksek Mühendisi Ömer Faruk Şahin, Harita Yüksek Mühendisi Yunus Arpacı, Harita Mühendisi Mustafa Hoşlar birer sunum gerçekleştirecekler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı