Her Muhtarlığa Bir Kütüphane için birinci kitaplar geldi

abbas

Global Mod
Global Mod
Lider Soyer’in kitap kampanyası için yaptığı takviye daveti karşılık buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in Her Mahalleye Bir Kütüphane kampanyası için ziyaretçilerine yaptığı “Bana çiçek ve ikram değil, kampanya için kitap getirin” daveti karşılık buldu. Lider Soyer’in dünkü ziyaretçileri kampanyaya dayanak olmak için kitap getirdi. Dezavantajlı mahallelerin muhtarlıklarına birer kütüphane kurmak için başlatılan kampanyaya İzmirlilerin de dayanağı bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in bilgiye erişimde fırsat eşitliği prensibiyle başlatmış olduğu “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyası için birinci dayanaklar geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü ziyaretçileri İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda, İzmir Kent Kurulu idaresi ve İzmir Özel Türk Koleji erkek basketbol ekibi Lider Tunç Soyer’in evvelki gün 200 kitap bağışıyla başlatmış olduğu kampanyası için kitap getirdi. İzmirlileri kampanyaya kitap bağışlamaya çağıran Lider Soyer ziyaretçilerine de şu biçimde seslenmişti: “Lütfen bana çiçek ve armağan yerine kampanyamız için kitap getirin.”

Kampanyaya nasıl dayanak olunabilir?
İzmirliler kampanyaya ikinci el kitapla takviye olabiliyor. Fakat kampanya kapsamında ansiklopedi kabul edilmiyor. Bağışçıların yıpranmamış, yırtılmamış ve okunabilir kitaplarını, üzerine “Her Mahalleye Bir Kütüphane” yazacakları bir koliye koyarak şu noktalara bırakılması isteniyor:
  • Kent Kütüphanesi, Alsancak
  • Şato Kütüphanesi, Konak
  • Tarihi Havagazı Fabrikası Araştırma Kütüphanesi, Alsancak
  • Yahya Kemal Beyatlı Kütüphanesi, Buca
  • Güzelbahçe Kütüphanesi, Güzelbahçe
  • Işılay Saygın Kütüphanesi, Buca
  • Sasalı Tarım Geliştirme Merkezi Kütüphanesi, Çiğli
  • Vapur Kütüphaneleri: Ahmet Piriştina Otomobilli Vapuru, Fethi Sekin Otomobilli Vapuru ve Uğur Mumcu Otomobilli Vapuru
  • Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi, Konak
  • Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Bornova
  • Yasemin Kafe, Bostanlı
  • Karşıyaka Eşrefpaşa Polikliniği
  • Balçova İZSU binası
Kütüphaneler Müdürlüğü’nden muhtarlara eğitim
Kampanya kapsamında toplanan kitaplar İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafınca tasnif edilecek, temizlenecek ve İZBETON tarafınca yapılan muhtarlık kütüphanelerine gönderilecek. Kütüphaneler Müdürlüğü ise muhtarlara kitap tasnif etme, dizilim, ödünç verme ve kütüphane yönetmekle ilgili temel konularda eğitim verecek.

Birinci etapta 50 mahalle
İZBETON “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında İzmirli muhtarları projeye dair bilgilendirdi. Projeden yaralanmak isteyen muhtarlar, kütüphane taleplerini İZBETON’a iletti. İZBETON takımları kütüphane yapılacak alanın uygunluğu, muhtarlığın mahalledeki pozisyonu, bütün mahalleye hizmet edip edemeyeceği üzere kriterleri göz önüne alarak muhtarlıkları inceledi. Birinci etapta Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Güzelbahçe, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak ve Narlıdere’deki muhtarlıklara kütüphane kurulacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı