İBB Lideri İmamoğlu AKOM’da kar tedbirlerine ait konuştu

Musa

New member
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, kentte tesirli olan kar yağışıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. “İstanbul’da şu anda her şey çok uygun gidiyor” diyen İmamoğlu, “Yarın gün uzunluğu, muhakkak molalarla akşama kadar tesirli bir kar yağışı kelam konusu İstanbul’da. İlgili tüm kurumların açıklamalarını vatandaşlarımızın takip etmelerini ve ona bakılırsa hareket etmelerini diliyorum. İnşallah ezasız bir hafta sonunu geçirip, varsayım ediyorum ki, kar yağışını daima birlikte bu sene ismine uğurlamış olacağız diye düşünüyorum. Yarının önlemli geçirilmesini, vatandaşlarımızın yetkililerin, yetkili kurumların, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini diliyoruz” sözlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, bu sabahtan itibaren başlayan ve akşam saatlerinde tesirini artırmaya başlayan kar yağışıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Afet Uyum Merkezi’nden ( Akom )’da konuşan İmamoğlu, “Bu sene mart ayı, sahiden son yılların tahminen de en yağışlı, en çok kar alan yılını yaşıyor. Dün itibariyle, valiliğimizde yaptığımız toplantı daha sonrası cuma, cumartesi ve pazar günlerini kapsayan bir kar yağışının İstanbul’umuzda tesirli olacağını söz etmiştik. daha sonrasında Sayın Valimizin bugüne dönük okulları tatil etmesiyle birlikte, bugün daha problemsiz bir gün geçirdik diyebilirim” dedi.

“YARIN GÜN UZUNLUĞU MUHAKKAK ARALIKLARLA KAR VAR”

“Yarın gün uzunluğu, belirli molalarla akşama kadar tesirli bir kar yağışı kelam konusu İstanbul’da” diyen İmamoğlu, şunları söylemiş oldu: “O açıdan yarının önlemli geçirilmesini, vatandaşlarımız tarafınca bilhassa yetkililerin, yetkili kurumların, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini diliyoruz. ve araçla mümkün olduğu kadar çıkmamaları, mümkün olduğu kadar kesinlikle toplu taşımanın kullanılması değerli bir konu. Çok mecbur kalındığında da çıkılan araçların olağan olarak ki, kış şartlarına uygun bulunmasına dikkat etsinler. Kar yağışının akşamın ilerleyen saatlerine hakikat daha tesirli olması bekleniyor. İnşallah sıhhatle, huzurla vatandaşlarımızın meskenine vardığı, bütün vazifeli arkadaşlarımızın da misyonlarını yerine getirdiği bir gün diliyorum. Metro seferleri gece ikiye kadar devam edecek. Gün uzunluğu İETT, 39 bin 257 sefer düzenledi. Muhtaçlık halinde de aşikâr çizgilere, ek seferleri olacak. Olağan bir daha bilhassa metro seferlerimizin de gece 02.00’ye kadar süreceğini yeniden etmiş olayım.”

“SİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

İstanbul genelinde karla gayret çalışmalarının her alanda devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu, İBB depolarında kâfi ölçüde tuzun bulunduğunun altını çizdi. İBB’nin, yaklaşık 9 bin 500 çalışan ve 2000’in üzerinde araç ekipmanıyla alanda var olmaya devam edeceğini belirten İmamoğlu, evsizlere yönelik hizmetlerin de aralıksız devam ettirildiğini kaydetti. Metrobüs güzergahının daima açık olması için gerekli tüm önlemlerin alındığını aktaran İmamoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili önlemlerin de Veterinerlik Müdürlüğü vasıtasıyla sürdüğünü söz etti. İBB’nin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli halde çalışmaya devam ettiğini belirten İmamoğlu, “İstanbul’da şu anda her şey çok yeterli gidiyor. İlgili tüm kurumların açıklamalarını vatandaşlarımızın takip etmelerini ve ona nazaran hareket etmelerini de diliyorum. İnşallah ezasız bir hafta sonunu geçirip, varsayım ediyorum ki kar yağışını daima birlikte bu sene ismine uğurlamış olacağız diye düşünüyorum. Yarın bir daha AKOM’dan bir ortada olacağız, birlikte olacağız. Ben, sizleri buradaki arkadaşlarımla bilgilendirmeye devam edeceğim” tabirlerini kullandı.

Demirören Haber Ajansı / Yeni

istanbul büyükşehir belediyesi, Ekrem İmamoğlu, AKOM, kar, Şimdiki, Haberler