İnegöl’ün Birinci Toplumsal Girişimcilik Eğitimi Gerçekleştirildi

abbas

Global Mod
Global Mod
İnegöl Belediyesi, Social Business Küresel ve TÜMMİAD iş birliğinde 16-35 yaş ortası gençlere yönelik Toplumsal Girişimcilik Eğitimi ve Kampı düzenledi. Dün eğitimlerle başlayan program, akşam DOSTUM Tesislerinde kamp programı ile devam etti. Eğitime 182, kampa ise 50 genç katıldı.

Gençlere yönelik düzenlenen aktiflik ve programlarla donanımlı bir jenerasyon inşa etmek ismine uğraş sarf eden İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz hafta yeni bir tertibin duyurusunu paylaşmıştı. İnegöl Belediyesi tertibi ile Social Business Küresel ve TÜMMİAD (Tüm Mucitler İcat-İnovasyon ve Araştırma Derneği) iş birliğinde 08-09 Aralık 2022 tarihlerinde İnegöl’de birinci defa “Sosyal Girişimcilik Eğitimi ve Kampı” düzenlendi.

İMKANLARIMIZI GENÇLERİMİZE KULLANDIRMAK İSTİYORUZ

TÜMMİAD Lideri Bülent Kavaklı ve Social Küresel Business Ülke Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel’in konuşmacı olarak katıldığı Toplumsal Girişimcilik Eğitimi ve Kampına, 16-35 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlendi. Perşembe günü 17.00’da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda Toplumsal Girişimcilik Eğitimi ile başlayan programa 182 kişi katıldı. Belediye Lideri Alper Taban da eğitim programına katılarak gençlerle bir ortaya geldi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Lider Taban, “Kıymetli bir programda olduğunuzu söz etmek istiyorum. Pahalı hocalarımızın bilgi birikiminden, deneyiminden bugün istifade edeceksiniz. Malumunuz hayatta fırsatlar var. Lakin bu fırsatlara erişmek isteyenler, kendini geliştirebilenler, yenileyenler, yerinde durmayanlar bu fırsatlara erişeceklerdir. İki günü eşit olan, aslında ziyanda oluyor. İnsan söylemiş olduğiniz varlıkta gelişmeye müsait olan bir varlık. Allah’ın birinci buyruğu oku. Biz bu işin neresindeyiz diye ben kendi adıma kendimi sorguluyorum. İnşallah İnegöl’ümüzü sizlerin de teşebbüs fırsatlarıyla, ortaya koyduğunuz yeni buluş ve icatlarla, yeni uygulamalarla ben İnegöl’ümüzün hem ülkemizde tıpkı vakitte milletlerarası seviyede daha düzgün noktaya taşıyacağımızı düşünüyorum. Gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak imkanlarımızı faydalı bir biçimde sizlere kullandırmak istiyoruz. Gayeye matuf işler yapmak istiyoruz. Karşı tarafta karşılık bulacağına inandığımız işleri yerine getirmek istiyoruz. Ve hakikaten epeyce hoş işler de oluyor. Sizler pek çoğunuz bu işlerin ortasında, kıyısında yahut takipçisisiniz. Birileri farklı yerlerde vakit içinderını farklı formlarda geçiriyor olabilirler fakat sizin için tam vakti. Gençsiniz, her şey için müsaitsiniz. 5-10 yıllık kısa bir meslek planlaması dahi yapsanız fazlaca uygun yerlere ulaşacağınıza bizler inanıyoruz. Bu minvalde bizlere katkı veren eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum” sözlerinde bulundu.

EĞİTİME KATILANLARA SERTİFİKA VERİLDİ

Başkan Taban’ın konuşmasının akabinde TÜMMİAD Lideri Bülent Kavaklı ve Social Küresel Business Ülke Önderi İsmail Hilmi Adıgüzel’in eğitimi gerçekleştirildi. Günün sonunda eğitime katılanlara iştirak sertifikası verildi.

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLENDİ

Eğitim daha sonrası yapılan imtihanda başarılı olan 50 kişi ile DOSTUM Tesislerinde Toplumsal Girişimcilik Eğitimi Kampı düzenlendi. Tanışma ile başlayan kamp programı çabucak sonrasında; Treking, Yemek, Söyleşi, Saçmalatın Oyunu, Girişimcilik Sinema Gösterimi ve hür vakit ile devam etti. Bu sabah spor ile güne başlayan küme, akabinde kahvaltı ile kampı tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı