İşitme Engelli Çocuklar Sessiz Dünyalarından Eğitimle Çıkıyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Gölcük Belediyesi Manisiz Ömür Merkezi’nde yaklaşık 7 ay evvel açılan “Dudak Okuma ve Toplumsal Hünerlerini Geliştirme Eğitimi” sınıfı, işitme engelli çocukları sessiz dünyalarından çıkarıyor.

Gölcük Belediyesi; özel bireylerin her alanda gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi Manisiz Hayat Merkezi’nde; işitme engelli çocukların hayatlarını bağlantı sorunu ile müsabakadan problemsiz ve keyifli bir biçimde yaşamaları, kendilerini rahatça tabir edebilmeleri için açılan “Dudak Okuma ve Toplumsal Marifetlerini Geliştirme Eğitimi” sınıfı, eğitimlerine devam ediyor. Bağlantı kurma kuvvetliğü ile kendileri için hazırlanan sınıfta eğitime başlayan öğrenciler, aldıkları eğitimle; söyleneni dudak okuyarak anlamaya ve kendilerini konuşarak söz etmeye başladılar.

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İŞİTME ENGELLİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK

Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ile birlikte, Dudak Okuma ve Toplumsal Hünerlerini Geliştirme Eğitimi sınıfında devam eden eğitimleri yerinde inceledi. Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Lideri Hasan Bat ve velilerin de katıldıkları eğitimde Lider Sezer, öğrencilerle yakından ilgilendi.

“EN KEYİFLİ OLDUĞUM FAALİYET”

İşitme engelli çocuklardaki gelişmenin kendilerini keyifli ettiğini söyleyen Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, “bir epey faaliyetimiz var lakin en memnun olduğum faaliyet bu diyebilirim. Çocuklarımızın belirli bir merhale kat ettiklerini, söyleneni anlayabildiklerini ve kendilerini de söz etmeye başladıklarını görmekten büyük memnunluk duyuyorum. Çalışmalarımız tıpkı biçimde devam edecek. Bundan daha sonra inşallah çocuklarımız daha ileri noktalara gelerek; toplumun içerisinde epeyce rahat bir biçimde kendilerini söz edip, çalışabilme ve toplumsal ömür içerisinde bulunabilme imkanını elde edecekler. Büyük memnunluk verici. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı