“İtalya, Brezilya '70'teki gol atışı unutulmaz”

achievable

New member
“Bilmiyordum Gigi Riva kişisel olarak ama onun bir oyuncu olarak inanılmaz yeteneğini çok iyi hatırlıyorum. İtalya'nın 1970'te Brezilya'ya attığı golü hatırlıyorum (Brezilya'nın İtalya'yı 4-1 yendiği tarihi Dünya Kupası finalinde). Golü kimin attığını hatırlamıyorum (Boninsegna, ed.), ancak takım arkadaşının gol atmasına izin vermek için atladığı gerçeğini çok net hatırlıyorum, bu inanılmaz bir şeydi.” Brezilya'dan özel bir hatıra. Paulo Roberto Falcao Gigi Riva'nın ölümü hakkında yorum yaparak Adnkronos'a verir.

“Öyleydi İtalyan futbolunun tüm zamanların en iyi oyuncusu -Brezilya şampiyonu şöyle diyor- Herkes benimle her zaman onun kişisel olarak ciddiyetinden bahsetti.” Futbol açısından bakıldığında, “Gol atma konusunda çok yetenekli bir forvetti, ileri hareketler yapabilen bir santrafordu.” “Sahanın sol tarafında çok şey var”, diye ekliyor Falcao. Sonunda 'Rombo di Tuono'nun aile üyelerine bir düşünce adayan: “Ben şunu yapmak istiyorum: aileye özel bir tebrikKesinlikle çok acı verici bir dönemden geçiyor.”