İz Meslek Şenliği Öğrencileri CEO’larla Buluşturuyor

abbas

Global Mod
Global Mod
Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Tevfik Nane, İZ Meslek Festivali’nde öğrencilere değerli tavsiyelerde bulundu.

Yeditepe Üniversitesi İZ Meslek Şenliği, dün Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Tevfik Nane’nin konuşmasıyla başladı. Öğrencilere deneyimlerini aktaran Mehmet Nane, gençlere konfor alanlarından çıkmalarını ve kusur yapmaktan korkmamalarını söylemiş oldu.

Yeditepelilerin mesleklerindeki birinci adımı, yerleşkenin dışına çıkmadan atma fırsatını yakalayabileceği İZ Meslek Şenliği, üniversitenin Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşiminde dün başladı. Şenlik kapsamında yaklaşık 150 firma stantlarını kurarak öğrenci ve mezunların iş ve staj müracaatlarını almaya başladı.

100’den çok bölüm profesyonelinin öğrencilerle buluştuğu şenliğin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, şenliği yüz yüze düzenlemekten büyük memnunluk duyduklarını söz etti.

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Kariyer günlerine fazlaca kıymet veriyoruz. Her geçen gün kendinizi daha da geliştirmeniz, mesleksel tecrübeler edinmeniz için sizlere takviye olmaya çalışırken; eğitim programlarımızı, milletlerarası alanda da çalışabileceğiniz seviyede oluşturuyoruz. Meslek Şenliği üzere etkinliklerle de kendi maksatlarına ulaşmış bölüm profesyonellerini, onların seyahat öykülerini dinleme fırsatını yakalayabilmeniz için sizlerle bir ortaya getiriyoruz. Yolun başındasınız. Geleceğinizi şekillendirecek kararları aldığınız bu vakitte, size bu değerli bireylerin de yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

“Defalarca Duvara Tosladım”

Şenliğin birinci gününde konuşan Mehmet Tevfik Nane’nin konuşması ise ağır ilgi gördü.

Konuşmasına öğrencilerin merak ettiklerini sorarak başlayan Mehmet Nane, deneyimlerini, başarısızlarını, omurundaki dönüm noktalarını ve kendine edindiği prensipleri anlattı.

“Benim hayatımda fazlaca başarısızlık var, fazlaca sefer duvara tosladım” diyen Mehmet Nane, “İlk başarısızlığım düzgün ve tertipli ders çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. O günden daha sonra annem-babam, bana tekrar çalış demedi. Cebinizde götüreceğiniz derslerden biri bu olabilir. Asla yılmak yok. Son nefesinize kadar, daima çaba sarf edeceksiniz” diye konuştu.

“İlişkilerimden Paha Yaratmaya Çalışırım”

“Adam adama gerek, diye bir kelam vardır. Bu benim hayatımda epey değerli oldu” tabirlerini kullanan Mehmet Nane, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “İnsan kazanmak sıkıntı, kaybetmek kolaydır. Zira emek sarf etmeniz gerekir. Ben ilgilerime emek sarf ediyorum, bağlantılarımdan bedel yaratmaya çalışıyorum. Yüzeysel bağlantı kurmamaya çalışıyorum. Kıymet yaratmak epey değerli, bunu da koyun cebe…”

“Adaletli Olun”

Muvaffakiyetin anahtarlarından birinin, sorumluluğu alınan işin tamamlanması olduğunu kaydeden Mehmet Nane, adaletli olmanın ve bunu davranışlarla göstermenin de kendisi için değerli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

“Çizginizi ortaya koymanız gerek” vurgusunu yapan Mehmet Nane, gençlere “konfor alanınızdan çıkın” teklifinde bulundu. Mehmet Nane, “Zorlamazsan gelişim olmuyor. Kusur yapmaktan asla korkmayın. İş yapıyorsanız kusur yaparsanız” dedi.

Öğrencilerin sorularını da alan Mehmet Nane, Türkiye’de yaşanan krizlerle nasıl başa çıktıkları ile ilgili bir soruya, şu biçimde cevap verdi:

“Bizim bu kuvvetli süreçleri aşabilmek için şunlara dikkat etmemiz gerekiyordu: Nakit, kapasite, maliyet, müşteri, atalet. hiç bir vakit atalete kapılmamak gerekiyor. Biz ne yapıyorsak inatla, ısrarla, birinci kere yapan birinin heyecanıyla yaptık.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı