İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ‘Polis Haftası’ Kapsamında Etkinlikler Gerçekleştiriyor

abbas

Global Mod
Global Mod
İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünde ‘Polis Haftası’ kapsamında biroldukça ziyaret ve aktiflik gerçekleştirildi.

Konak ilçesinde Kazım Karabekir Ortaokulu, İnkılap Ortaokulu ve İnkılap İlkokulu öğrencileri ‘Polis Haftası’ münasebetiyle Kadifekale Şehitliğini ziyaret etti. Şehit anneleri ile kabirleri başında vatanı ve mukaddesatı uğruna canlarını hiçe sayan aziz şehitlere dua eden öğrenci ve şehit yakınları his dolu anlar yaşadı. Şehitlik ziyareti daha sonrası Kadifekale Polis Merkezi’ne giden öğrenciler, polislerin bu manalı haftasını şiir ve etkinliklerle kutladı. Öğrencileri karşılarında nazarann polisler bu ziyaretten dolayı hayli keyifli olduklarını tabir ettiler. Hamdi Dalan Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri de bu manalı haftayı unutmadı ve Boğaziçi Polis Merkezi’ni ziyaret ederek, bakılırsavi başındaki polislerin Polis Haftası’nı kutladılar.

Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. Yılı ve Polis Haftası niçiniyle Çeşme ilçesinde Teknisyen olarak nazaranv yapan şehit polis Hüseyin Göktaş unutulmadı. Şehit polisin eşi Sabır Göktaş’a bir ziyarette bulunuldu ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ismine Şube Müdürü Alpaslan Karaduman kendilerine çiçek takdim etti. Şehit Hüseyin Göktaş ve tüm şehitler hürmetle yâd edildi. Çeşme Mehmet Akpınar Anaokulu Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıl dönümünde polis veliler okulu ziyaret etti ve öğrencilerle meslekleri hakkında sohbet etti. Büyük bir merakla takım aracını inceleyen minikler soru sormayı da ihmal etmedi. Minikler, polislerin Polis Haftasını kendi yaptıkları çiçekleri sunarak kutladılar.

Torbalı Berfin Akoldukcarak Anaokulu minikleri, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Ofis Amiri Komiser Sinan Şen ve birlikteindeki bakılırsavli polis memurlarını okullarında konuk etti. Anaokulu öğrencileri çeşitli etkinliklerle hem eğlenceli vakit geçirdi birebir vakitte polis takımı ile sohbet etme fırsatı buldu. Torbalı Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulu minikleri de Türk Polis Teşkilatının 177 yılı münasebetiyle Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğünde vazife yapan polisleri okullarında ağırladı. Okula davet edilen polisler öğrencilere haftanın mana ve kıymetinden bahsederek, motorlarıyla şovlar yaptı. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. Yılında, Polis Haftasının kutlandığı etkinlikler çocukların hafızalarında hoş izler bıraktı. Polislerle sohbet eden öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

Gaziemir Anaokulunun minik öğrencileri yunus polislerini okula davet etti. Polis büyüklerine çiçek veren öğrenciler hem yunuslarla sohbet etti birebir vakitte mesleksel tanıtım daha sonrası sordukları sorularla meraklarını giderdiler. Gaziemir Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu 1/B Sınıfının polis velileri ‘Polis Haftası ‘ ötürüsıyla sınıfı ziyaret etti. Polislik mesleği ve Emniyet Teşkilatının işleyişi hakkında bilgi veren polis veliler sorulan soruları cevaplamayı da ihmal etmedi.

Buca İlçesi Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu yönetimci, öğretmen ve öğrencileri, Polis Haftası aktiflikleri kapsamında; Buca İlçe Emniyet Müdürlüğünde bakılırsavli polis ağabey ve ablalarını okullarına davet etti. Polislik mesleğiyle ilgili merak ettiklerini soran öğrencilerin mesleğe duydukları hayranlık gözlerden kaçmadı. Okul Aile Birliği tarafınca düzenlenen ebru sanatı ile ilgili çalışmaya Buca İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Çakır davet edildi ve öğrencilerle bir arada bir aktiflik gerçekleştirildi. daha sonrasında okul yönetimi ve öğrenciler İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti ve emniyet vazifelileri yardımıyla kendilerini inançta hissettirdikleri için polislere teşekkür etme fırsatı buldu. Öğrenciler, Buca İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Çakır tarafınca makamında ağırlandı. Öğrenciler de Çakır’a çiçek ve ebru etkinliğinde kendisinin yaptığı çalışmayı takdim etti.

Selçuk Belediyesi Anaokulu öğrencileri Polis Haftasını yaptıkları etkinliklerle kutladı. Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarını okula davet eden öğrenciler polislik mesleği hakkında sorular sorup tehlike anında ne yapmaları gerektiğini öğrendi. Minikler polis kıyafetleri ortasında çeşitli etkinliklerle Polis Haftasını kutladı.

Urla Albay Çolak İbrahim Beyefendi İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri okul Müdürü Harun Akpınar ve öğretmenleri Ebru Ersan ile birlikte Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binasını ziyaret ederek Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan’a çiçeklerini taktim ettiler. Müdürlük binasını gezerek polislerimizin bu manalı haftasını kutladılar.

Bornova İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Işıkkent İlkokulu yönetimci, öğretmen ve öğrencileri ile Işıkkent Polis Şehitliğini ziyaret etti. Aziz şehitlerimiz için dua edildi.

Aliağa’da ise Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yıldönümünü Mehmet Latife İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri polislerle birlikte coşkuyla kutladı. Polis takımları okula davet edildi ve Polis Haftası ötürüsıyla sürpriz bir kutlama gerçekleştirildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı