Jannik Sinner, Panatta: “Onun adına mutluyum, beni geçecek”

achievable

New member
“Günahkar’ın bana ulaşmasından mutluyum. Ve o beni aştığında daha mutlu olacağım çünkü o beni aşacak.” Adriano Panatta, Jannik Sinner’a saygı duruşunda bulunuyorBugün Pekin’deki ATP turnuvasının yarı finalinde Carlos Alcaraz’ı yenerek ATP sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi; bu, İtalyan tenisinde şu ana kadar sadece 1976’da Panatta’nın elde ettiği bir sonuçtu.

“Günahkar, Pekin’de Carlos Alcaraz’ı yendi, daha doğrusu yendi ve finalde; ama hepsinden önemlisi, benim yıllar önce yaptığım gibi dünya sıralamasında 4. sıraya yükseldi ve bana eşit oldu. İnanmayacaksınız ama ben’ Onun adına çok mutluyum çünkü o çok iyi bir tenis oyuncusu ve bana onun da çok iyi bir çocuk olduğunu söylediler ve sonunda beni artık aramayacaksın”, diyor Panatta. Panatta bir video mesajında şunları ekliyor: “Şimdi, beni geçtiğinde, çünkü kesinlikle başaracak, daha da mutlu olacağımı şimdiden söylüyorum, bu yüzden Sinner’a en iyi dileklerimle ve İtalyan tenisine en iyi dileklerimle”, diye ekliyor Panatta.

Bu da oldu çok şükür pic.twitter.com/wGh2ZOudvS

— Adriano Panatta (@AdrianoPanatta) 3 Ekim 2023
Panatta ve 1976’daki rekor

Panatta, bilgisayar tarafından düzenlenen sıralamalar çağında şimdiye kadar sıralamada dördüncü sıraya ulaşan tek İtalyan olmuştu.24 Ağustos’tan 12 Eylül 1976’ya kadar burada kaldı. 13 Eylül 1976’da Jimmy Connors’ın Amerika Açık finalinde Bjorn Borg’a karşı kazandığı başarının ardından Nastase, sıralamada 5. sıraya gerileyen Panatta’yı bir kez daha geride bıraktı. yılı 7. sırada kapattı.

Dünyanın 4 numarası olan Panatta, Boston’da çeyrek finale yükseldi (Borg’a yenildi) ve ikinci turda Forest Hills’te Bill Scanlon’a yenildi. Aynı dönemde Nastase, Güney Orange turnuvasını finalde Roscoe Tanner karşısında kazandı ve Forest Hills’te Bjorn Borg’a yenilerek yarı finale yükseldi.

Pietrangeli: “Rekor benim”

İtalyan tenisinin en iyilerinden Nicola Pietrangeli yeniden yapılanmayı kabul etmiyor. “Rekorlar hakkında konuşamayız, çünkü ATP bilgisayarı henüz mevcut değilken, sıralamalar zaten hazırlanmışken dünyada 3. sıraya ulaştım – iki Roland Garros’un galibinin altını çiziyor. Her halükarda, umarım yakında olur.” Sinner’ın diğer başarıları hakkında yorum yapmak için belki Kasım ayında Malaga’da Davis Kupası’nda. Eğer o ve diğer Azzurri fiziksel olarak iyiyse salata kasesini tekrar kazanabiliriz” diyor.