Kalplere dokunan eğitimciler iftarda buluştu

abbas

Global Mod
Global Mod
Ege Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (EGE-REH-DER) ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu’nun (ÖZELDERFED) mesken sahipliğinde İzmir’de iftar programı gerçekleştirildi.

Ege Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (EGE-REH-DER) ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu (ÖZELDERFED) mesken sahipliğinde Klasik Ramazan Buluşmaları aktifliği İzmir Kaya Prestige Hotel’de yapıldı. Düzenlenen iftar programı mübarek Ramazan ayına yaraşır bir kardeşlik ve birlik ruhu ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen iftar programı ‘Ramazan’ın rahmetini paylaşmak için 7 bölge 1 sofrada buluşacağız’ başlığıyla toplumsal medya hesaplarından duyurulmuştu.

Ege Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (EGE-REH-DER) Genel Lideri Argun Dalbayrak dala dair iletileri ile davetlilerin iştirakine dair teşekkür konuşmasıyla iftar programını başlattı.

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu (ÖZELDERFED) Genel Lideri Yunus Kılıç özel eğitimin standartlarının belirlenmesi ismine Ulusal Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında değerli bilgi verdi.

bir arada başladık bir arada başardık

Özel eğitimde sağlanan muvaffakiyetlerin birlik kaynaklı olduğunu vurgulayan ÖZELDERFED Genel Lideri Kılıç, “seneler evvel İzmir’deki birinci iftarımızda birlik ve birliktelik vurgusu yapmıştık. Derneklerimiz ve Federasyonumuzun kuruluşundan bu yana oluşan beraberliğin özel eğitim alanında ne kadar değerli olduğunu daima bir arada müşahede ettik. Özel Eğitim Kurumlarımızın ticarethaneler olmadığını, yaptığımız işin eğitimin en özeli en kutsalı olduğu şuuruyla hareket ettik. Bir harfine bir ömür verilecek bir işi yaptığımızı herkese üzerine basa basa anlattık. Geçmişte bizlerle masaya oturmayarak işleri yokuşa sürenler engelli çocuklarımızın haklarını gasp ettiler. Bizler birlik ve birliktelik ortasında işlerimizi büyük bir sevda ile yaptık. Son senelerda önemli iyileştirmeler yapılmış olsa da yüksek enflasyon karşısında eridi bitti. Bin 400 kolejin kapısına kilit vuruldu. 250’si kapatmanın eşiğine geldi”dedi.

Özel eğitimde nitelikli işçi

Türkiye’deki özel eğitimin çağdaş standartlarda yapılması için gece gündüz demeden çalıştıklarına dikkat çeken ÖZELDERFED Genel Lideri Kılıç, “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer başta olmak üzere fazlaca sayıda bürokrat bizi analdı. Daima bir arada özel eğitimdeki niteliğin arttırılması konusunu Türkiye gündemine taşıdık. Bizlere emanet edilen çocukların en yeterli eğitim hizmeti alması ismine çalışıyoruz. Yamalı bohçaya dönen mevzuatın bölüme yakışır bir hal alması için uğraş ediyoruz. Nitelikli eğitim işçisini güçlendirme odağındayız. 6 bin 500 kişilik kurs açtık. 5 bin 60 kişiyi kursa gönderdik. Temmuz ayında da bir 5 bin kişilik daha kursumuzu açıyoruz. 14 bin çocuk gelişim uzmanı bu yıl birinci defa alana giriyor. Bu yıl birinci mezunlarını veriyorlar. Çocuk gelişim uzmanlarının formasyon sıkıntısını bitirdik. Çocuk gelişim uzmanları engelli eğitiminde çalışabilecekler” halinde konuştu.

Kıymetli iştirak sağlandı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Lideri Yunus Kılıç, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi TOBB Bayan Teşebbüsçüler İcra Heyeti Üyesi Saniye Bora Fıçı, İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcılarından Halil Şanlı, Medet Ekşi, Çiğli İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, ÖZELDERFED Genel Lider Yardımcılarından Yener Doğruer, Öğün Taş (İZTO Komite Üyesi), Hareket Tan, Kontrol Konseyi Üyeleri İhtilal Burçak, Lerzan Dede, Hukuk Şurası Üyesi Pelin Arabasüren, EGE-REH-DER Lideri Argun Dalbayrak, İzmir Vilayet Lideri Güner Karacasu, Manisa Vilayet Lideri Aşkın Irmak Vedat Özkan, Denizli Vilayet Lideri Serkan Dereköy ,Uşak Vilayet Lideri Galip Güray, Muğla Vilayet Lideri Salih Dündar , Kastamonu Vilayet Lideri Ali Akay Yücebıyık, Aydın Vilayet Lideri Mehmet Sabancı başta olmak üzere seçkin eğitim kurumlarında yaklaşık 250 kişi iftar programına katıldı.

Özel eğitim kurumlarının çalışmalarına dayanak olan kurum temsilcilerine teşekkür plaketlerinin verildiği programda davetlilerin kesimin mana ve değerini belirten kürsü konuşmaları sık sık alkış aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı