KO-MEK’ten bir birinci daha; itfaiyecilere eğitim

abbas

Global Mod
Global Mod
KO-MEK verdiği birbirinden değerli eğitimlerle Türkiye’de birincileri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), verdiği birbirinden kıymetli eğitimlerle Türkiye’de birincileri gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan ünitelere eğitim takviyesi vererek hem Türkiye’de bir birincisi gerçekleştiren birebir vakitte çalışanın daha donanımlı ve eğitimli olmasını sağlayan KO-MEK bu defa de itfaiyecileri yalnız bırakmadı.

ORMANYA’DAN daha sonra İTFAİYECİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Şimdiye kadar biroldukça branşta farklı kurum ve kuruluşlara eğitim dayanağı vererek daha donanımlı olmalarını destekleyen KO-MEK, Kocaeli Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de birincileri başarmaya devam ediyor. Alanında uzman eğitimciler tarafınca eğitimlerine devam eden KO-MEK artık de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımına 120 Saatlik İtfaiye Elamanı Yetiştirme Kursu vererek bir daha Türkiye’de bir birincisi gerçekleştirdi. Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler veren KO-MEK, eğitimler daha sonrasında İtfaiye Daire Başkanlığı çalışanının E- yaygın sistemi üzerinden birinci kere onaylı sertifika almalarını sağladı.

HAYAT KURTARAN EĞİTİMLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiyecilere verilen eğitimlerle mevcut işçinin belgelendirilip, ortak bir disiplinle eğitim almaları sağlanıyor. Alanında uzman eğitmenler tarafınca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim alanında verilen eğitimlerde; Yanma ve yangın (önleme ve söndürme), Arama ve kurtarma, Yüksekten ve alçaktan kurtarma, Trafik kazalarından kurtarma üzere hayat kurtaran konularda eğitimler veriliyor.

“ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ VE EMNİYET”

Yangın ve kurtarma alanlarında uygulamalı olarak ayrıntılı ayrıntıların aktarıldığı eğitimde iş sıhhati ve güvenliği konusunun ehemmiyeti üzerinde duruldu. Tırmanma ve hayat kurtarma hususlarının birebir uygulamalı olarak gösterildiği eğitimde çalışana “önce can güvenliği ve emniyet” vurgusu yapıldı. Eğitimde bilhassa; AFAD durumlarında yüksek binalara; tırmanma öncesi alınması gereken güvenlik tedbirleri, tırmanırken dikkat edilmesi gereken mevzular, güvenlik halatı bağlama ve düğümleme ile tırmanırken neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak itfaiyecilere aktarıldı.

ONLİNE MÜRACAAT İÇİN

Kurulduğu günden beri bir halk üniversitesi olmayı başaran meslek ve sanat alanında şimdiye kadar 357 farklı branşta 730 bin 711 şahsa eğitim veren KO-MEK’e müracaatta bulunmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı