Lazio, ilk scudetto'nun üzerinden 50 yıl geçti: Oditoryum'da büyük parti

achievable

New member
Dün kutlama günü İlk Biancoceleste scudetto'nun 50. yılını kutlayan Lazio. Olimpico'da Empoli'ye karşı, dönemin şampiyonlarının geçit töreni ve kutlama damgasıyla beklenen zaferin ardından akşam, İtalyanlara mümkün olan en iyi şekilde saygı duruşunda bulunmak amacıyla 'Bir Rüyanın Günlüğü' yayınlandı. 1974'ün şampiyon takımı. Lazio'nun başkanı Claudio Lotito, bugünkü Lazio'nun sahadaki ve saha dışındaki tüm kahramanları, Serie A'ya yeni yükselen Lazio Kadın oyuncuları oradaydı. Maestrelli'nin Lazio oyuncuları sahneye çıktı , o döneme ait görüntüler, anekdotlar ve izleyiciyi harekete geçiren anılar arasında.

Konuklar arasında Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri ve spor meclisi üyesi Alessandro Onorato da yer alıyor. “İnancım bilinse de burada olmak benim için gerçekten büyük bir mutluluk. Ancak 1974 Lazio'nun anısını birçok kez onurlandırdık çünkü bunu yapmak doğru” dedi belediye başkanı. “Bahçelere '74'teki Lazio'nun ve Başkan Lenzini'nin adı verildi çünkü ortak bir tarih için çalışmalıyız. Bu şehir için de bunu Wilson ve D'Amico için yapacağız”, diye ekledi Capitoline meclis üyesi.

Lazio'nun da sahneye çıkan günümüzün santraforu Ciro Immobile, 2016'dan bu yana giydiği bu formaya olan sevgisinin altını çizdi: “Lazio'yu ve hayranlarını seviyorum, duygularım derin ve bunu bir erkek olarak değil bir erkek olarak söylüyorum. Bu formayı giymekten gurur duyuyorum” dedi. Daha sonra Başkan Lotito söz alarak Scudetto'nun başkanı Lenzini'ye bir mektup ithaf etti: “Sevgili Başkan Lenzini, beni tanımıyorsun. İzin ver kendimi tanıtayım, ben Claudio Lotito. Bu ismin senin için hiçbir anlamı yok herhalde, Muhteşem 1973/1974 sezonunda diğer birçok kişiyle birlikte Olimpico'yu dolduran, Lazio'ya büyülenmiş ve delicesine aşık olan genç bir Biancoceleste olduğum göz önüne alındığında, o gün, 12 Mayıs 1974'te, kaçmayı başaramadığımız scudetto'yu kazandığımızda oradaydım. Bize önceki sezonun memnuniyeti! Ne unutulmaz bir an, unutulmaz bir mutlak mutluluk duygusu yaşatmayı ve şampiyonluğu kazanmayı umuyoruz.”

Doğru anma töreni için sahnede, anıları hala canlı olan bu muhteşem yolculuğun kahramanları ve artık aramızda olmayanların çocukları, eylemlerin, hedeflerin ve duyguların izini sürmek için. Oddi'den Gigi Martini'den Garlaschelli'ye, Massimo Maestrelli'den Felice'nin oğlu Gabriele Pulici'ye, oradan da Kaptan Pino'nun oğlu James Wilson'a ve Luciano ile Matteo D'Amico'nun oğlu Stefano Re Cecconi'ye kadar söz aldı. Heyecan verici bir parti ve kutlama için Vincenzo ve diğer birçok kişi. Oditoryum ayrıca günlerce 7 etapta 30.000 ziyaretçinin katıldığı 'Meravigliosa' sergisine de ev sahipliği yaptı.