Lecce-Udinese 0-2, Friulyalılar kurtuluşu görüyor

achievable

New member
Udinese, bugün Lecce'de 36. maç gününü 2-0 kazanarak kurtuluş yarışında 3 temel puan kazandı.. Bianconeri, 36. dakikada Lucca ve 85. dakikada Samardzic'in golleriyle galip gelerek şampiyonanın bitimine iki gün kala küme düşme hattından çıktı ve Cagliari'yi Verona'dan bir eksik ve 33 puanla 15. sırada yakaladı. Empoli ve Frosinone'den daha fazlası. Üst üste aldığı 4 faydalı sonuçtan sonra zaten güvende olan ve mağlup olan Salento takımı, 13. sırada 37. sırada yer almayı sürdürüyor.

Maç


Ev sahibi ekip 5. dakikada daha iyi başladı ve tehditler savurdu. Almqvist, uzun bir topla iyi bir şekilde hazırlanarak sağa gidiyor, dibi kazanıyor ve Krstovic'e servis atıyor: Perez'in kapanışının belirleyici olduğu ilk dönüş. 11. dakikada, alanın ortasında Almqvist ile etkileşime giren Krstovic'ten bir başka girişim daha: ikisi arasındaki üçgen ve Karadağlı pivotun ucu ileri doğru kornere doğru saptırılarak sonuçlanıyor.

17. dakikada konukları ilk kez görüyoruz. Alanın neredeyse sınırında, merkezi bir konumda elde edilen başarı, onu yere indiren Blin'in üzerine atlar. Udinese sarı kart ve serbest vuruş. Samardzic serbest vuruşu sol ayağıyla kullanıyor. Mükemmel bir yörünge ancak bariyer onu üst direğin üzerinden gönderecek kadar kirletiyor.


23. dakikada, Ramazani'nin harika dikey kurtarışı Krstovic'in koridorunu görüyor: Giallorossi hücum oyuncusu alana giriyor ve Bijol'u yenmek için yön değiştirmeye çalışıyor, ancak Bijol her şeyi anlıyor ve onu durduruyor. 25. dakikada Başarının kenarından güzel bir sonuç, güçlü ama sadece yüksek bir sağ ayak vuruşu. 36. dakikada Friulyalılar çıkmaza girdi, Payero sahanın göbeğine harika bir top vurdu, Lucca herkesin önünde öne çıkıp topu ağlara gönderdi. Piedmontlu 23 yaşındaki oyuncu bu şampiyonada sekizinci pivot. 45. dakikada Kristensen, hızla toparlanıp ayağıyla topu köşeye göndermek zorunda kalan Okoye'ye yaptığı pasla kendi kalesine gol atmaya yaklaştı.

İkinci yarının başında Giallorossi takımı, Gallo ile birlikte sol kanattan faydalanarak, Juventus savunması için özellikle tehlikeli fırsatlar yaratmadan bir eşitlik arayışına giriyor. 12'de Gotti, Blin ve Rafia'nın yerine Pierotti ve Berisha'yı oyuna dahil ediyor. 20'de Salento takımı için ikinci yarının ilk gerçek şansı. Pongracic'in merkezi vuruşu, sahanın kenarında ikilinin arasından geçerek sol ayağıyla bitiriyor: top az farkla dışarı çıkıyor. Birkaç dakika sonra her iki takımda da çift değişiklik oldu: Cannavaro, Lucca ve Başarı için Pereyra ve Davis'i oyuna alırken, Lecce'de Almqvist ve Dorgu'nun yerini Oudin ve Gonzalez aldı.

Yarım saatte Pierotti'nin sol üst köşeden yaptığı harika sağ ayak şutu ortalanıyor ve ardından uzak direğe doğru güçlü bir şut çekiyor, Okoye mükemmel bir refleksle uzanıp kurtarıyor. Kısa bir süre sonra kas problemi Ehizibue'yi oyuncu değişikliği istemeye zorluyor: Ebosele oyuna giriyor. 40. dakikada ikinci gol geldi: Davis'in kafa vuruşunda Pereyra'nın soldan yaptığı orta, ribauntta Samardzic içeri girdi ve birkaç adım öteden kaleye şutunu çekti ve oyunu kapattı.