Lider Özdemir’den öğrencilere kırtasiye armağanı

abbas

Global Mod
Global Mod
Bağcılar’da okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen “Okula Merhaba” şenliğiyle 2022-2023 eğitim – öğretim dönemine başladı. Okul bahçesine kurulan oyun kümelerinde doyasıya eğlenen çocuklara Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir sürpriz yaptı. Özdemir, 14 bini ilkokul birinci sınıfa başlayanlar olmak üzere toplam 24 bin öğrenciye kalemden çantaya kadar ortasında kırtasiye seti ikram edileceğini belirtti.

Yurt genelinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula ahenk eğitimleri başladı. Bu kapsamda Bağcılar Nene Hatun İlkokulu’nda da “Okula Merhaba” şenliği düzenlendi. Programa Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, AK Parti İlçe Lideri Rüstem Tüysüz, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve veliler katıldı.

Eğitimde İsmi anılır bir ilçe olacağız

2022-2023 eğitim döneminde sayının değil niteliğin konuşulduğu bir yıl olacağını lisana getiren Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, “Bugüne kadarki İlçe Ulusal Eğitim teşkilatının birikimini daha kaliteli hizmet daha yeterli hizmet için vatandaşlarımızın imkanına sunacağız. Bağcılar’ı 39 ilçenin ortasında hatırı sayılır ve eğitim denildiğinde ismi anılır bir ilçe olması için gece gündüz daima birlikte çalışacağız” dedi.

Toplan 24 bin öğrenciye eğitim desteği

Hizmet sıralamasında eğitime her vakit öncelik verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir ise “Bağcılar belediyemiz İstanbul’da belediyeler içinde eğitim denilince her vakit en önde yürüyen kurumlardan bir tanesi oldu. Bugüne kadar yapılan 25 okulun her tarafında belediye olarak izimiz olmuştur. Bundan daha sonraki süreçte de 31 okulun yapılmasıyla ilgili planlamalar devam etmektedir. İlçemize yeni okulları kazandıracağız. Çocuklarımızın geleceği hepimizin geleceği. Okullarımızın bütün gereksinimlerinde yanlarında olacağız. Bağcılarımızda birinci sınıfa başlayan öğrencilerimizin, rastgele bir gelir durumuna bakılmaksızın, tamamının çantasından kalemine kadar kırtasiye ekipmanlarını Bağcılar Belediyesi olarak kendilerine armağan ediyoruz. Ayrıyeten birinci sınıf haricinde 10 bin gereksinim sahibi öğrencilerimizin de kırtasiye ekipmanı toplumsal dayanak olarak kendilerine takdim edilecektir” diye konuştu.

Oyun kümelerinde doyasıya eğlendiler

Konuşmaların akabinde protokoldeki isimler, sınıfları dolaşarak birinci sınıfların birinci derslerinde yanında oldu. Çocuklar, kendilerine kırtasiye armağan eden Özdemir’e teşekkür etti. Programın sona ermesinin akabinde anaokulu ve ilköğretim birinci sınıfa yeni başlayan minikler, okul bahçesine kurulan şişme oyun kümelerinde doyasıya eğlendi. Okula Merhaba aktifliği, bir hafta boyunca 36 okulda devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı