Meslek liselerinde iş garantili kuyumculuk teknolojisi alanı bir daha açıldı

abbas

Global Mod
Global Mod
Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) İdare Heyeti Lideri Burak Yakın, lisede alan seçmeye hazırlanan öğrencilere kuyumculuk teknolojisini tercih etmeleri için davette bulundu: “Hızla büyüyen bölümümüzde 15 bin nitelikli elemana muhtaçlık var. Kuyumculuk alanında eğitim alan gençlerimizi iş garantili, parlak bir gelecek bekliyor.”

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) İdare Konseyi Lideri Burak Yakın, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren mesleksel ve teknik Anadolu liselerinde Kuyumculuk Teknolojisi alanının açıldığını duyurdu. Türkiye’nin ihracatta büyümesi en süratli dalları içinde yer alan mücevher kesiminde eğitimli eleman gereksiniminin her geçen gün arttığını belirten Yakın, lisede alan seçmeye hazırlanan öğrencilerin kuyumculuk teknolojisi kısmını tercih etmeleri halinde asla işsiz kalmayacaklarını söylemiş oldu. Bölümde eğitimli iş gücünün yetişmesi için Ulusal Eğitim Bakanlığı ile ağır görüşmelerde bulunduklarını söz eden Yakın, örgün eğitimde kuyumculuk teknolojisi alanının bir daha açılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek şöyleki konuştu:

Mezunlar için bölümde iş garanti

“Dünya mücevher bölümünde Türkiye kuvvetli bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünyada üretici ihracatçı ülkeler içinde birinci üçte yer alıyoruz. Yeni kuşak yetişmiş insan kaynağıyla bir arada dalımızın daha da kuvvetli bir biçimde büyüyeceğine inanıyoruz. Bu alanda tahsil goren gençlerimize Kapalı Çarşı ve Kuyumcukent’te faaliyet gösteren işletmeler büyük ilgi gösteriyor. Gereksinim sahibi başarılı öğrenciler burs ile destekleniyor. Son sınıf öğrencilerinin stajyerlik periyodunda ve mezuniyet daha sonrası istihdam edilmelerine takviye veriliyor. ötürüsıyla kesimimizi seçen gençlerimizi iş garantili, parlak bir gelecek bekliyor.”

‘Kadın istihdamının artması için kız öğrencilerin bu alanı seçmesini teşvik ediyoruz’

Burak Yakın, gençlerin dala yönelik ilgisinin artması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, “Okullarla yakın temas halindeyiz. Bölümümüzdeki duayen bireylerle iş birliği yaparak projeler üretiyoruz. Pazarlama uzmanlarını okullara davet edip, öğrencilere dalımızı tanıtmalarını ve iş fırsatlarını anlatmalarını sağlıyoruz. Gençlere mücevher kesimine girdiklerinde hem iş garantisi olduğunu tıpkı vakitte işlerini yaparken dünyanın her yerini gezip görme talihi elde edeceklerini anlatıyoruz. Bilhassa de dalımızda bayan istihdamının artması için kız öğrencilerin bu alanı seçmesini teşvik ediyoruz. bununla birlikte mesleksel eğitimin kalitesini artırmaya da odaklandık. Mesleksel liselere usta öğretici tashih etme, makine ve ekipman tedarik etme üzere takviyelerimiz sürüyor. Mesleksel liselerin gereksinimlerini tespit etmek ve tahlil getirmek üzere kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı