Milan'ın sahibi kim? Fiyattan sahibine kadar soruşturmanın özü

achievable

New member
Milan'ın fiyatı, Elliott ve Red Bird arasındaki müzakereye katılan şirketler, hisselerin mülkiyeti. Ağustos 2022'de Milan'ı satın alan Gerry Cardinale'nin fonu RedBird'in kurumsal yapısına ilişkin, 31.08.2022 tarihindeki kapanışın ardından kulüp yönetim kuruluna sunulan belgelerin analiz edilmesi ve bunların FIGC Coaps komisyonuna iletilen versiyonla karşılaştırılması yoluyla aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir: 15 Eylül'de Milano savcılığı, satın alma operasyonuna ve Milano'nun kurumsal yapısına ışık tutmaya karar verdi.

AC Milan genel merkezindeki mali polisin özel para birimi polis biriminin adamları tarafından dün gerçekleştirilen arama kararından ortaya çıkan şey budur.

Özellikle savcılar Giovanna Cavalleri ve Giovanni Polizzi şunu not ederdi: iki kurumsal yapı arasında “önemli farklılıklar”. Aslında tam da bu kurumsal yapıların incelenmesinden yola çıkan araştırmacılar, basına, hayranlara ve aynı zamanda yönetim kurullarına açıklandığı gibi bunların tepesinde Redbird Fonu ya da yöneticisi Gerry Cardinale'nin bulunmadığı hipotezini öne sürüyorlar. Ac Milan, Rossoneri ve Redblack, ancak Redblack'in çoğunluk hissesine sahip iki şirketle aynı Amerika adresinde bulunan Rb Fc Holding Genpar şirketi, “Elliot Fonu'nun bir ifadesi olarak”.

31.08.2022 tarihli AC Milan hisselerinin satışına ilişkin sözleşme incelendiğinde şu ortaya çıkacaktır: “alıcı, Rossoneri'nin Lüksemburg cari hesabına 600 milyon euro ödeyerek beklenen tutarı kısmen ödeyecekti ve kısmen aynı satıcı Rossoneri tarafından verilen bir krediden kaynaklanan 560 milyon Euro'ya eşit miktarda mali araçların ihracını öngören bir 'satıcı kredi anlaşması'na dayanarak”.

Milan'ın fiyatıyla ilgili şüpheler

Milano savcılığının merceği altında ayrıca kulübe atfedilen yaklaşık 1,2 milyar avroya eşit bedel de olacak. Tahminlere göre çok yüksek görünecek ve bu nedenle operasyonun gerçek mahiyetine ilişkin şüpheler uyandıracak bir rakam.

Redbird'ün yatırım danışmanı sıfatıyla SEC'ye sunduğu 31.03.2023 tarihine kadar güncellenen 'reklam formu'ndan, “aynı kurumsal yapı tarafından AC Milan yönetim kuruluna iletilenlerle ilgili olarak önemli farklılıklar ortaya çıkacak gibi görünüyor” 'Kulübün hisselerinin satın alınmasını' sonuçlandırmak için kullanılan fonların kaynağına ilişkin.

Spesifik olarak, “formun Redbird tarafından yönetilen özel fonlar için ayrılan bölümünde Rb Fc Holdings Cv'nin varlığını not etmek mümkündür”, ancak “Rb Funs IV Fc Aiv Cv'ye dair hiçbir iz yoktur”, yani fon: Yönetim Kurulu'nun 11.06.2022 tarihli açıklamasına göre Milan hisselerinin satın alınması için sermayenin bir kısmını (yaklaşık 400 milyon euro) sağlamış olması gerekiyordu.

Milan Elliott'un mu?

Başka bir deyişle, Kulübün satışında kullanılan sermayenin çoğunun Redbird'e atfedilemeyen kurumsal bir araçtan geldiği görülüyor. Ayrıca Elliot Fonu'nun bir parçası olan AC Milan yönetim kurulu üyelerinin kurumsal rolleri değişmedi. Ve bu nedenle savcılık, “bu unsurların birleşimi, Elliot Fonu'nun şu anda Ac Milan şirketinin önemli kontrolünü elinde tuttuğunu, oysa FIGC denetim otoritesinin bunun yerine fiili mülkiyet devri konusunda lehine bilgilendirildiğini” öne sürüyor. Redbird Fonu'ndan”. Elliot Fonu'nun, AC Milan ile aynı Avrupa müsabakalarına kayıtlı başka bir Fransız futbol takımı olan Lille üzerinde baskın bir etkiye sahip olduğu görüldüğünden, “doğrulanması halinde” bir çıkar çatışması durumunu belirleyecek bir durum.

Hisse devriyle ilgili olarak, 1 Şubat'ta araştırmacılar, AC Milan hisselerinin fiili mülkiyetine ilişkin daha fazla anormallik profilinin ortaya çıktığı bir güncelleme raporu sundular. Soruşturma güncellemesi, Redbird'ün Rossoneri kulübünün hisselerinin bir kısmını Arap dünyasından yatırımcılara satmak üzere olduğu ve bu yatırımcılarla 12.19.2023 tarihine kadar uzanan tartışmaların ortaya çıkabileceği yönündeki söylentilerin basında yayılmasının ardından tetiklendi.

Ayrıca okuyun