Moukoko ve yaşları hakkında yalan söyleyen oyuncular: emsaller

achievable

New member
Youssoufa Moukoko listedeki son oyuncu olabilir. Sonuncusu beyan edilenden farklı bir yaşta. Doğum tarihi ile belgelerdeki tarih arasında en az 4 yıl fark olduğunu itiraf eden babasıyla yapılan görüşmenin ardından Niceli golcünün davası Almanya ve Avrupa'da tartışmalara neden oluyor. Onaylanması durumunda,dahi çocuk Ancak Alman futbolunun iyi bir arkadaşı olacaktı.

Moukoko davası

Bu arada bağlam. Borussia Dortmund'dan Nice'e kiralanan Moukoko, yaşı nedeniyle şu sıralar tartışmaların odağında. Almanya'da verdiği bir röportajda şöyle konuşan babası Joseph'in şu sözleri habere yansıdı: “Yalancı yeminli beyanın cezai sorumluluğunun bilincinde olarak, onun benim ve eşim Marie Moukoko'nun biyolojik oğlu olmadığını beyan ederim. 20 Kasım 2004'te Yaoundé, Kamerun'da da doğmamıştı. Ona Yaoundé'de sahte bir doğum belgesi aldım. Büyükelçiliğe gittim ve pasaportunu aldım ve sonra onu Almanya'ya götürdüm çünkü kendi oğlum aslında 20 Kasım 2004'te doğmuştu. 19 Temmuz 2000. Onu 4 yaş gençleştirdik. Hatta 20 Kasım 2004'te doğdu.”

Taribo West'ten Luciano'ya

Bu nedenle onunki, futbol dünyasında gerçek yaş ile beyan edilen yaş arasındaki tutarsızlığın bir başka örneği olacaktır. Gana kökenli bir çocuğun (sadece bir rekordan bahsetmek gerekirse, 16 yıl 18 günlükken Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç oyuncu oldu). Ondan önceki dava Eriberto-Luciano. Brezilyalı orta saha oyuncusu Bologna'ya geldi, ardından Chievo'ya transfer oldu, Del Neri'nin mucize takımının yüzlerinden biri oldu ve sonunda 2002'de gerçeği açıklamaya karar verdi ve yaşının 23 değil de 27 olduğunu açıkladı. Palmeiras'la bir duruşmayı geçmek. Bu nedenle, yeniden doğuşu simgelemek için isim Eriberto'dan Luciano'ya değiştirildi. Bir diğer tanınmış isim ise Taribo BatıSerie A'da Inter ve Milan formaları giydiği için hatırlandı. Nijeryalı oyuncu için yaklaşık 12 yıllık fark, kendisini 28 yaşında olduğunu düşünerek satın alan Partizan başkanının daha sonra 40 yaşında olduğunu keşfetmesiyle ortaya çıktı.

Diğer vakalar

Diğer birçok bölüm, örneğin Afrika futboluyla bağlantılıdır. Abédi Pele1994'ten 1996'ya kadar Torino'da. 1964'te (resmi olarak) doğdu, davası bugün hala gizemli. Üç kez Afrikalı Ballon d'Or kazanan Pelé, bir gençlik turnuvasına katılmak için birkaç yıl boyunca belgelerinde sahtecilik yapmış olabilir. Yine İtalya'da son yıllarda en çok konuşulan vakalardan biri de şu: Joseph Minala. 1996'da Lazio'nun altyapı oyuncusu olarak geçen Kamerunlu oyuncu, bir süre önce yaşıyla ilgili şüpheler nedeniyle haberlerin odağında yer almış, “on yedi yaşında olmayan” görünümü nedeniyle pek çok eleştiri almıştı. Ancak hikayesinde bile yalnızca şüpheler var ve doğrulama yok. Ve yine Anthony Yeboahöncekilerle karşılaştırıldığında ters bir durumla. Kendisinin iki yaş daha genç olduğunu söyleyen, Ganalı, Leeds ve Hamburg'un eski forvetiydi. Nedeni? Reşit olma yaşı, Gana'da profesyonel olarak oynamanın şartlarından biriydi.

Ayrıca okuyun