“O 4 yaş büyük”

achievable

New member
için huzur yok Youssoufa Moukoko. Borussia Dortmund'dan kiralanan Nice'li golcü, yaşı nedeniyle bir kez daha tartışmaların odağında yer alıyor. Almanya'da yapılan bir röportajda, oyuncunun gerçek yaşı ile beyan ettiği yaş arasında en az 4 yıllık bir fark olduğunu doğrulayan babasının sözleri habere yansıdı.

Moukoko davası

Önceki dahi çocuk Alman futbolunun, Moukoko 20 Kasım 2004'te doğdu ve son yıllarda çok sayıda erken gelişmiş kayıtları nedeniyle adından defalarca söz ettirdi. Aslında Almanya'da kurallar onun 16 yaşında Bundesliga'da ilk kez sahneye çıkması için değiştirildi (o şimdiye kadarki en genç oyuncu). Borussia Dortmund'un altyapı takımında Moukoko, en azından belgelerde belirtilene göre reşit olmadığı dönemde forma giyerek 79 maçta 134 gol attı. Kısa süre sonra dikkatleri üzerine çeken önemli rakamlar. Ve ortaya çıkan yaşla ilgili şüpheler.

Babanın açıklamaları

Babası Joseph'in (açıklamalara göre bu noktada tahmin ediliyor) 15 Aralık Pazar günü yayınlanacak bir belgeselde çocuğun yaşıyla ilgili versiyonunu değiştirdiği göz önüne alındığında, dava artık bir dönüm noktasına yakın olabilir. ProSieben: “Yalan beyanın cezai sorumluluğunun bilincinde olarak, onun benim ve eşim Marie Moukoko'nun biyolojik oğlu olmadığını beyan ederim. Kendisi 20 Kasım 2004'te Kamerun Yaoundé'de de doğmamıştır. Ona Yaoundé'den sahte bir doğum belgesi aldım.. Bu iş bitince büyükelçiliğe gidip pasaport aldım ve oğlum gibi onu da Almanya'ya götürdüm. Aslında 19 Temmuz 2000'de doğdu. Onu dört yaş gençleştirdik. Aslında resmi olarak 20 Kasım 2004'te doğmuştur”. Şu anda Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez forma giyen en genç oyuncu olan (ilk maçı 2020'de gerçekleşti) futbolcunun kariyeri üzerinde şimdi yansımaları olabilecek sözler 16 yıl 18 gün oldu).