Öğrencilere Suyun Değeri Anlatıldı

abbas

Global Mod
Global Mod
İnegöl Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında öğrencilere yönelik suyun değerine vurgu yapılan bilgilendirme semineri düzenledi. Programda öğrencilere musluklarda yüzde 80 su tasarrufu sağlayan perlatör ikram edildi.

Belli gün ve haftalar kapsamında düzenlediği programlarla farklı konularda şuur uyandıracak çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Gününde de öğrencilere yönelik bir seminer düzenledi. İnegöl Belediyesi Etraf Mühendisi Çiğdem Çotuk’un anlatımıyla yapılan seminerde, öğrencilere suyun ehemmiyeti ve su tasarrufu ile gelecekte dünyayı bekleyen su kıtlığı sorunu anlatıldı.

“SİZLERİN DAYANAĞI İLE BÜYÜKLERİMİZİ FARKINDALIĞA ERİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Seminerin bir kısmına Belediye Lideri Alper Taban da katılarak öğrencilerle buluştu. Burada kısa bir selamlama konuşması da yapan Lider Alper Taban, “Bugün bir farkındalık çalışması yapmak ismine sizleri buraya davet ettik. Malumunuz su kaynakları herkes için kıymetli. Bizim de bununla alakalı olarak farkındalığımızı nasıl arttırabiliriz diye arkadaşlarımız çalıştılar. Bizlerin sizlerden beklentileri; hepiniz gelecekte hayatın içerisinde farklı rollerde yer almaya devam edeceksiniz. Lakin hayatımızda dikkat etmemiz gereken konuları daha yeterli kavrayalım ve büyüklerimizi sizler aracılığıyla farkındalığa eriştirelim istiyoruz” dedi.

PAKLIK VURGUSU

Paklık konusuna da değinen Lider Taban, “Bugün su kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmayla ilgili bir ortadayız ancak benim sizlerden bir isteğim daha olacak, paklık konusunu da lütfen atlamayalım. Çok üzüldüğüm bir şeyi paylaşmak istiyorum; Türkiye’de pek çoğumuz yediğimiz içtiğimiz şeylerin ambalajlarını, elimizdeki çöpleri yerlere atıyoruz. Bu noktada niye bu biçimde yaptığımızı merak ederek araştırdığımızda bazıları ben vergi veriyorum, temizlemek zorundasınız diyor. Bunun gerçek bir hareket olmadığını o şahıslara hatırlatmaya çalışıyoruz. Konutlarınızı, iş yerlerinizi kirletiyor musunuz? Hayır. Pekâlâ sokaklar da bizim ikinci meskenlerimiz. Meskenden daha sonraki hayat alanlarımız. Buraları da kirletmemeliyiz” sözlerinde bulundu.

ÖĞRENCİLERE PERLATÖR İKRAM EDİLDİ

Program sonunda öğrencilere günün mana ve kıymetine dikkat çekmek üzere musluklarda yüzde 80’e varan su tasarrufu sağlayan Dleifer Perlatör armağan edildi. İTÜ Çekirdek bünyesinde üretilen ve su tasarrufu ile ilgili önemli bir katkı sağlayan Delifer Perlatör, musluk başlarına takılan ve suya hava katmak suretiyle önemli oranda su tasarrufu sağlayan bir aparat. beraberinde Delifer, perlatör alanında Türkiye’de birinci kez tamamı ile yerli üretime yönelmiş ve hammadde olarak da dünyada birinci kere fosil yakıttan elde edilen plastik yerine zeytin çekirdeğinden elde edilen biyoplastik materyal kullanmıştır. Su israfının önüne geçen eser, 1 muslukta yılda ortalama 350-400 ton su tasarrufu sağlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı