Özel bireylere zekâ oyunları eğitimi

abbas

Global Mod
Global Mod
Cemil Meriç’te özel ihtiyaçlı bireylerin süratli karar vermesini, mümkünlük hesaplama mantığını geliştiren akıl ve zekâ oyunları atölyesi açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel ihtiyaçlı bireylere yönelik verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Cemil Meriç Manisiz Ömür Merkezinde eğitim alan bireylerin psikolog eşliğinde akıl ve zekâ oyunları oynayabileceği atölye kuruldu. Atölyede yaklaşık 100 oyun bulunuyor. Öğrenciler öğrenirken hem de arkadaşlarıyla sosyalleşip eğlenceli vakit geçirebiliyor. Psikolog öncülüğünde öğrencilerin düzeylerine bakılırsa programlanan ders içeriği, çocuk gelişim uzmanları tarafınca ihtimamla uygulanıyor.

TOPLUMSAL HAYATA BAĞLANMA

Özel ihtiyaçlı bireylere hizmet veren Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezinde; öz bakım, aşçılık, el sanatları, bitki yetiştiriciliği vb. mesleksel alanlarda kişisel programlar uygulanarak özel öğrencilerin gelişimleri ve toplumsal hayata bağlanmaları sağlanıyor. Ayrıyeten müzik, fotoğraf, spor, sinema, tiyatro, piknik, vilayet içi ve vilayet dışı seyahatler ile engelli bireylerin toplumsal alanda gelişmelerine de katkı sunuluyor.

DAHA ÂLÂ BİR EĞİTİM

Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezinde eğitim kalitesini arttırmak ve özel ihtiyaçlı bireylerin daha düzgün eğitim alması ismine Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim nazaranvlisi Doç. Dr. Şahin Oruç tarafınca merkezde bakılırsavli öğretmenlere eğitim verildi. Bu kapsamda eğitimde ‘zekâ ve akıl oyunlarının engelli bireyler üzerinde etkileşimi’ konusunda bilgilendirme yapılarak gerekli hazırlıklar sağlandı. Akabinde atölye dersleri ile öğrencilerin sahip oldukları zekâ potansiyellerinin farkına varmalarının sağlanması, sahip oldukları potansiyelin geliştirmesi; karşılaştıkları sorunlar karşısında yeni tahlil yolları geliştirmesi, pratik düşünmesi, sorun durumunda hakikat kararlar verebilmesi üzere bir dizi maharet ve yeterliliklerin geliştirmesi amaçlandı.

OYUNLARIN ÖZEL ÖĞRENCİLERE TESİRLERİ

Akıl ve zeka oyunları atölyesinin gayesi ise görsel zeka gelişimi, sorun çözme hüneri, dikkat-konsantrasyon gelişimi, dikkat eksikliği eğitimi, seçici dikkat gelişimi, el göz uyumu, süratli, soyut ve analitik düşünebilme, karar verme yetisini güçlendirme, bağlantısal düşünme, hayal gücü, istikrar ve uzaysal algılama maharetlerinin gelişmenini sağlamak ve hem de gerilim düzeyini düşürmek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Manisiz Ömür Merkezi 17-35 yaş ortası özel ihtiyaçlı bireylere hizmet veriyor. Mevzu ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilmek için 153 Davet Merkezi aranabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı