Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi Başladı

abbas

Global Mod
Global Mod
Tohum Otizm Vakfı liderliğinde, Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) iştirakinde yürütülen ‘’Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi’’ hayata geçirildi. Proje ile özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için özel eğitimin kalitesini artırmak ve öğrencilerin ailelerine dayanak sağlanması hedefleniyor.

2021 yılı Kasım ayı itibariyle Tohum Otizm Vakfı liderliğinde, Gaziosmanpaşa RAM ve Kütahya RAM iştirakinde yürütülen ‘Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi’nin Başlangıç Toplantısı 22 Şubat 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Özel eğitim muhtaçlığı olan çocuklar için özel eğitimin kalitesini artırmak ve bütünleştirici eğitim için, öğrencilerle birlikte ailelerine takviye sağlamayı amaçlayan proje, 12 ay boyunca devam ederek 2022 yılı Ekim ayında sona erecek.

Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla, T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Operasyon Faydalanıcısı olduğu “İstihdam, Eğitim ve Toplumsal Siyasetler Operasyonel Programı (İESP SOP)”, “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı” altında hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında RAM’ların ve çalışanının aile dayanak hizmetleri ve eğitsel kıymetlendirme araçları bakımından kapasitesini artırmak; özel eğitim muhtaçlığı olan çocukların ailelerini desteklemek ve güçlendirmek, RAM’larda misyon alan öğretmenlerin aile takviyesi konusundaki yeterliliklerini artırmak, STK’lar ve RAM’lar içinde sürdürülebilir iş birliği sağlanması hedefleniyor.

Amaç eğitimlerle 100 öğretmene ve 120 aileye ulaşmak

Ekim ayında sona erecek olan projede İstanbul, Kütahya, Ankara ve Gaziantep pilot vilayetlerinde hizmet veren dört RAM’dan toplamda 20 öğretmene eğitsel kıymetlendirme araçlarının aktif kullanması ve aile dayanak hizmetlerini güzelleştirilmesine yönelik eğitici eğitimi verilecek.

Proje faaliyetleri içinde bu eğitimlerin eğitmenler tarafınca kendi vilayetlerinde toplamda 80 öğretmene ulaşacak biçimde yaygınlaştırılması, 120 aileye nitelikli dayanak hizmetlerinin sağlanması, aile ve öğretmenlere yönelik gereçler ile pilot vilayetlerdeki RAM’ların geliştirilmesi ve kıymetlendirme malzemeleri açısından zenginleştirilmesi yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı