Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi Aşçı Ekibi ve Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğrencileri yemek yarışında kıyasıya yarıştı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi’nde eğitim bakılırsan özel ihtiyaçlı öğrencileri toplumsal hayata kazandırmaya ve ilgi alanlarında kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli’nin klâsik yemeklerinden oluşan yemek listesi üzerinden gerçekleşen yarışta hünerlerini sergileyen özel öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğrencileriyle karşılaştı. Toplamda 24 öğrencinin hazırladığı birbirinden hoş yemekler heyet tarafınca tam not aldı. Yemek müsabakasına Kocaeli Üniversitesi’nden dekan ve yardımcıları, kısım liderleri, öğretim üyeleri, araştırma vazifelileri ve fazlaca sayıda öğrenci iştirak gösterdi.
DOSTLUK KAZANDI
Özel ihtiyaçlı öğrenciler ve Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğrencilerinin katıldığı yemek müsabakasında, Turuncu ve Turkuaz ekip olarak 24 öğrenci Kocaeli’nin klâsik yemeklerini yaptı. Sütlü Kesme Çorba, Tavuklu Kabak Dolması, Şehriyeli Pirinç Pilavı, Mancarlı Pide, Zerde, Kızılcık Şerbetini hazırlayan yarışmacılar el lezzetlerinin yanı sıra sevgilerini de katarak harika yemekleri heyete sundu. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri Ebubekir Ardıç, çeşitli televizyon programlarına aşçı olarak katılan ve hem de Kocaeli Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim nazaranvlisi Rüzgar Sünbül’ün de ortalarında bulunduğu heyet üyeleri tarafınca tadım ve oylama gerçekleştirildi. Tüm yemekler heyet üyelerinin beğenisini kazandı.
Program öğrencilere verilen sertifika takdimi ile son buldu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi’nde eğitim bakılırsan özel ihtiyaçlı öğrencileri toplumsal hayata kazandırmaya ve ilgi alanlarında kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli’nin klâsik yemeklerinden oluşan yemek listesi üzerinden gerçekleşen yarışta hünerlerini sergileyen özel öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğrencileriyle karşılaştı. Toplamda 24 öğrencinin hazırladığı birbirinden hoş yemekler heyet tarafınca tam not aldı. Yemek müsabakasına Kocaeli Üniversitesi’nden dekan ve yardımcıları, kısım liderleri, öğretim üyeleri, araştırma vazifelileri ve fazlaca sayıda öğrenci iştirak gösterdi.
DOSTLUK KAZANDI
Özel ihtiyaçlı öğrenciler ve Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğrencilerinin katıldığı yemek müsabakasında, Turuncu ve Turkuaz ekip olarak 24 öğrenci Kocaeli’nin klâsik yemeklerini yaptı. Sütlü Kesme Çorba, Tavuklu Kabak Dolması, Şehriyeli Pirinç Pilavı, Mancarlı Pide, Zerde, Kızılcık Şerbetini hazırlayan yarışmacılar el lezzetlerinin yanı sıra sevgilerini de katarak harika yemekleri heyete sundu. Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri Ebubekir Ardıç, çeşitli televizyon programlarına aşçı olarak katılan ve hem de Kocaeli Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim nazaranvlisi Rüzgar Sünbül’ün de ortalarında bulunduğu heyet üyeleri tarafınca tadım ve oylama gerçekleştirildi. Tüm yemekler heyet üyelerinin beğenisini kazandı.
Program öğrencilere verilen sertifika takdimi ile son buldu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı