Ormanya’da hayvan bakıcılığı kursu verildi

abbas

Global Mod
Global Mod
Sertifikalı hayvan bakıcılığı eğitimi KO-MEK işbirliği ile Ormanya’da gerçekleştirildi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), Büyükşehir bünyesinde bulunan ünitelere eğitim dayanağı vermeye devam ediyor. Şimdiye kadar biroldukça branşta farklı kurum ve kuruluşlara eğitim takviyesi vererek daha donanımlı olmalarını destekleyen KO-MEK, Kocaeli Üniversitesi iş birliği ile alanında uzman eğitimciler eşliğinde kıymetli bir eğitimi başlattı. Hayvanların beslenmesi, sıhhat ve üreme üzere biroldukca bahiste teorik ve pratik mevzuların anlatıldığı eğitimler toplamda 108 saati kapsıyor. Acısu KO-MEK kurs merkezi tarafınca planlanan eğitimler Veteriner doktor Muhammet Nalkıran tarafınca verildi.

KANATLI HAYVANLARDA PARAZİT VE HASTALIKLAR

Ormanya’da gerçekleştirilen eğitimlere Ormanya bünyesinde hayvan bakımı ile ilgilenen işçi katıldı. İki modül eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde kanatlı hayvanların bakımı ve barınak paklığı, kanatlı hayvanları iç ve dış parazitlere karşı muhafaza ve şahsi hijyen, zoonoz hastalıkları ve önleyici hallerin yanı sıra dezenfeksiyonu hakkında bilgiler verildi.

İŞ SIHHATİ VE PERSONEL GÜVENLİĞİ KIYMETLİ

Ormanya’da çalışan işçinin hayvana yaklaşımı zapturat formülünün gösterildiği bir öbür modülde günlük barınak denetimlerinin kıymeti, hayvanların beslenmesi ve yem bitkileri çeşitliliği aktarıldı. Hayvanlarda üreme ve doğum konusunda ayrıntılı ayrıntıların aktarıldığı eğitimde iş sıhhati ve güvenliği hakkında kıymetle duruldu.

ONLİNE MÜRACAAT İÇİN

Kurulduğu günden beri bir halk üniversitesi olmayı başaran meslek ve sanat alanında şimdiye kadar 358 farklı branşta 726 bin 035 şahsa eğitim veren KO-MEK’e müracaatta bulunmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.



Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı