Osmangazi’de Kitap Şenliği

abbas

Global Mod
Global Mod
Osmangazi Belediyesi, 58. Kütüphaneler Haftası kapsamında Demirtaş Kültür Merkezi ile Hüdavendigar Toplumsal Gelişim Merkezi’nde ‘Kitap Şenliği’ düzenledi. Kitapseverlerin bir ortaya geldiği aktiflikte, en epey kitap okuyan üyelere çeşitli mükafatlar verildi.

Osmangazi Belediyesi, Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında 7’den 77’ye her yaş kümesine hitap edecek fazlaca güçlü bir program hazırladı. Hüdavendigar Toplumsal Gelişim Merkezi’nde öğrencilerle buluşan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, kente yeni kültür hazineleri kazandırdıklarını vurguladı. Renkli imgelere sahne olan programda konuşan Lider Dündar, “Bizler, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmenine katkı sağlayacak projeler ortaya koyuyoruz. Geleceğimizin teminatı, kuvvetli Türkiye’mizin mimarı olacak evlatlarımızın daha uygun eğitim almaları için elimizden gelen tüm dayanağı veriyoruz. Bilgi Konutlarımız bunun en hoş örneği. Burada öğrencilerimiz, hür olarak ders çalışabilir ve kütüphanelerden faydalanarak kitap alabilirler. hem de alanında uzman hocalar tarafınca verilen gitar, ney, robotik kodlama üzere kurslara katılabilirler. Yetişkinlerimiz dahil olmak üzere herkesi kütüphanelerimize davet ediyorum. Zira bizim kütüphanelerimiz, gerçek manada her alanda en seçkin yapıtlarla donatılmıştır. Bilgi kirliliğinin en ağır devrini yaşadığımız bu süreçte; okumaya ve daha hayli okumaya gereksinimimiz var. Kitap Şenliği’mizin kentimiz, ilim dostları ve bu yolda çalışan tüm hemşehrilerimiz için iyi olmasını diliyorum” dedi.

Çeşitli oyunların oynandığı aktiflikte öğrencilerle hoşça vakit geçiren Dündar, ayrıyeten en çok kitap okuyan genç üye Farah Jaafer’e ikram takdim etti.

‘Kütüphaneler Kitaplara Sığınan her insanın Evidir’ sloganıyla Demirtaş Kitap Şenliği’ne katılan Osmangazi Belediye Lider Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ise kütüphanelerin beşeriyetin hafızası olduğunu söyleyerek, “Kütüphane kitapların konutu demektir. ötürüsıyla kütüphane kitaplara sığınan her insanın meskenidir. Demirtaş Kültür Merkezimiz, yaklaşık iki yıldır 4 bin 308 kitaplık arşiviyle hizmet veriyor. Belediyemize ilişkin 45 eser, 28 kişilik okuma salonu ve 20 kişilik çalışma salonu bulunan kütüphanemizin, 840 üyesi bulunuyor. Buralar sizlerin varlığı ile sıcaklık kazanıyor” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde, en epeyce kitap okuyan yetişkin üye Muharrem Kovan, en çok kitap okuyan genç üye Ayşe Zeynep Turan ve OSMEK bünyesinde okuma yazma öğrenen kursiyerlere de armağanlar verildi. 1 yılda 119 kitap okuyan Muharrem Kovan, “Osmangazi Belediyesi’nin vatandaşlara sunduğu kütüphaneler, sahiden en faydalı hizmetlerden biri. Zira, bilgiyi paylaşmak pek kıymetli. Bir yapıtı hayata geçiren her muharrir benim için fazlaca kıymetli” dedi. 98 kitap ile en epeyce okuyan genç üye seçilen Ayşe Zeynep Turan da, teknolojiye bağımlı bir biçimde büyümekten fazla kitap okumayı daha hayli sevdiğini söz etti. Büyük coşkunun yaşandığı etkinlikler sonunda öğrenciler, gelecek yıl gerçekleşecek programı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı