Pazar Brunch Günü

Seren

New member
  • İkili kavrulmuş tahin-pekmez ikilisi
  • Konut imali kayısı-turunç-vişne reçeli
  • Mesken üretimi yeşil çıtlatma zeytin
  • Mesken imali sele siyah zeytin
  • Süzme yoğurtlu kırmızı pancar salata
  • Mor soğanlı közlenmiş kırmızı biber salata
  • Dereotlu avakado ezmesi
  • Peynir tabağı
  • Domates-salatalık garnitür tabağı
  • Konutta hazırlanmış iç ile yapılmış kapalı pide
  • Mısır ekmeği
Kapalı pide içini bir gün evvel akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırabilirsiniz.

1 kg dana kıymayı suyunu çekene kadar kavurup içine 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (isteğe bağlı) ekleyip tereyağ ve zeytinyağı ile bir arada; tuz, karabiber ve kimyon atarak biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp; 3-4 adet orta büyüklükte soğanı ince olacak biçimde doğrayıp çiğ haliyle kıymanın içine ekliyoruz. Soğuduktan daha sonra dolaba kaldırıp, sonraki gün için sabah kahvaltısına sıcacık bir pide yaptırabilirsiniz.

Mısır ekmeği için de 1 paket instant mayayı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte eritiyoruz. Kişi sayınıza bakılırsa un oranını arttırabilirsiniz. Ben 4-5 kişilik yaptığım için;.

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru ılık su ile bir arada yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. İçerisine 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ya da ayçiçek yağ ekleyip yoğurup üzerini kapatıyoruz. 15-20 dk kadar dinlendirdikten daha sonra avuç içi büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz. Hamur kıvamı epey sert olmadığı için ortada elinizi yağlayarak yuvarlamaya devam edebilirsiniz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun