Pirinç Pilavı Kıymalı Karnıbahar Ve Salata

Seren

New member
  • Kıymalı Karnıbahar tanımı
  • Pirinç pilavı
  • Karışık salata
Pirinç pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tavuk bulyon
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 buçuk su bardağı su ve tuz
Kıymalı karnıbahar tanımı;

  • 150 gr kıyma
  • Bir orta uzunluk karnabahar
  • 1 kapya biber 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
Evvel pirinç pilavımızı yapalım. Tencereye sıvı yağı alalım altını yakın ve 2 su bardağı pirinci ılık su ile yıkayın yağ kızınca pirinci içine alın düzgünce kavurun. daha sonra bulyonu atın ve suyunu ekleyin en son iki damla limon suyu, isteğe bağlı, tuzunu koyun kapağını kapatın kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun herkese.

Kıymalı karnıbahar tanımı içn evvel karnabahar i iri iri doğrayın bir yemek kaşığı tuz ve yarım limon suyu sıkıp haşlayalım. Karnabahar haşlanırken öteki materyalleri hazırlayalım. İki yemek kaşığı yağı tencereye alın ve kıymayı koyun kıyma suyunu çekene kadar soğanı ve kapya biberi yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin bir arada biraz kavurun. daha sonra bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyin karıştırın haşlanan karnabaharları da ekleyin. İki su bardağı su ve baharatlarını ekleyin kapağını kapatın ve yarım saat o denli kısık ateşte pişirin. Biz fazlaca sevdik umarım sizde seversiniz.