Rafa ve veda sözleri

achievable

New member
Eski dünyanın 1 numarası olan 37 yaşındaki İspanyol, 27 yaşındaki Alman'a 3 saat 5 dakikada 6-3, 7-6 (7-5) ve 6-3'lük skorlarla mağlup oldu.

Turnuvanın 14 kez galibi Rafael Nadal, şu anda Bois de Boulogne'un kırmızı toprak kortlarında oynanan, sezonun ikinci Grand Slam turu olan Roland Garros'un ilk turunda sahneden çıkıyor. Eski dünya 1 numarası olan ve devam eden fiziksel sorunları nedeniyle 275. sıraya gerileyen 37 yaşındaki İspanyol, büyük olasılıkla Paris'teki son maçında, 4. sırada yer alan 27 yaşındaki Alman Alexander Zverev'e yenildi. ATP sıralamasında ve dördüncü sırada. Seri, 6-3, 7-6 (7-5), 6-3'lük skorlarla üç saat beş dakika sürdü.

“Bunun buradaki son maçım olduğundan %100 emin değilim ama öyle olsaydı size teşekkür etmem gerekirdi. Roland Garros'ta hissettiğim duygular her zaman olağanüstüydü ve burada gördüğüm sevgi de özeldi.” Nadal'ın sözleri.

Nadal'ın altını çiziyor: “Bu turnuvada bir daha oynamama ihtimalim yüksek, ama emin olamıyorum. Vücudum benim için zor olan son iki yıla göre daha iyi, ama belki iki ay içinde Yeterince söyleyeyim ama şu anda içimden gelmiyor, hedeflerim var ve Paris Oyunları'nda sahada olmayı umuyorum, bu bana motivasyon veriyor, hazırlıklı olmamı umuyorum.”

Iga Swiatek 2. tura yükseldi

Son şampiyon Iga Swiateek, Roland Garros'ta 2. tura yükseldi. Dünyanın 1 numarası ve 1. sıradaki Pole, WTA sıralamasında 148. sırada yer alan ve elemeleri geçen Transalpine Leolia Jeanjean'ı bir saatlik oyunda 6-1 ve 6-2'lik skorlarla mağlup etti.

Ayrıca okuyun