“Rakiplerle olan fark daha az çünkü İtalyan ustalar yurt dışına gidiyor”

achievable

New member
Bir iplik, gerçekten de Krakow ve Milan’ı birleştiren bir yumruk. Polonya’daki Avrupa Şampiyonasından Dünya Kupasınaçoğunlukla ev kadınları, bir mantra, bir dogma ile: kazan, tekrar kazan. İtalya için altın madalya ve podyum yağmuru yaşandı.. Ve henüz bitmedi. Daniele Garozzo birkaç saat önce kazandı Filippo Macchi, Tommaso Marini ve Alessio Foconi ile birlikte Polonya Avrupa Şampiyonası’nda erkekler flörede altın takım. Zafere rağmen yapılan hataları kırmızı kalemle vurgulayarak son testi birkaç kez gözden geçirdi. “Hiçbir şey ayrıntıya bırakılmamalı – Rio Olimpiyat şampiyonunun altını çiziyor. ‘Nedeni’-, Ben bir mükemmeliyetçiyim, ayrıntılarda kazanırsın, özellikle şu anda eskrim sürekli değişiyor ve Avrupa okulu kendini uluslararası rakiplerle buluyor. En iyilerin çoğu büyürse, hazır olmalısınız”.

Kazanmak, otuz yıllık bir başarı geleneğini yeniden canlandırmak demektir. Sicilyalı flöre oyuncusu bu yolculukta bir yetenekten bir şampiyona dönüştü. Daha yeni olmasına rağmen yeni nesiller için bir referans noktası haline gelen Garozzo, “Milli takımda genç oyuncular ve şampiyonların doğru karışımı var, çok fazla rekabet var, bu yüzden seviye yükseliyor” diyor. 31 yaşında.

Rakiplerle aradaki farkın giderek küçüldüğü kanısındayım çünkü İtalyan öğretmenler yurt dışında eğitim alıyor ve bilgimizi ihraç ediyor. Zirveye giden bu yolda İtalyan ekolü, klasik ekol bile zirvede kalabilmek için kendini yenilemek zorundadır. 1992 Barcelona ya da Atlanta 1996’da kazanılan madalya paketinin tekrar edilemez bir deneyim olarak kalacağını bilerek kazanmaya devam etmeliyiz. Rakiplerin çoğunda olduğu gibi seviye yükseldi”. 22-30 Temmuz tarihleri arasında Milano’da evimde yapılacak olan Dünya Kupası hakkında: “Eğlenmek istiyorum, Olimpiyatlar hayatın sınavı ama evdeki Dünya Kupası gerçekten sadece bir kez oluyor – Garozzo coşkulu – istiyorum çekin ve tadını çıkarın, eğlenin ve kazanın. Kısacası her şeyi istiyorum”.