Rotary’den Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde “Engelsiz Eğitim Kampı”

abbas

Global Mod
Global Mod
İzmir Bostanlı Rotary Kulübü ve Kuşadası Güvercinada Rotary Kulübü Rotary 2440. Bölge Federasyonu iş birliğinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Manisiz Eğitim Kampı düzenledi. 1-3 Nisan tarihleri içinde üç gün süren “Engelsiz Hayat Kampı” isimli projede 20 çocuk ve 20 anneye uzman eğitmenler tarafınca yaşama ahenk sağlamayı kolaylaştırıcı eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan problemlere tahlil bulmak gayesiyle Birleşmiş Milletler tarafınca 2008 yılında ilan edilen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Bostanlı ve Kuşadası Güvercinada Rotary Kulüpleri tarafınca 20 otizmli birey, 20 anne ve 20 koçun iştirakleriyle 3 gün boyunca Kuşadası’nda gerçekleşti. “Engelsiz Hayat Kampı” ismi verilen projede “Farket, Kabul Et, Destekle” temasıyla UDA Akademi Uzman Ebeveyn Fatma Turgut “Otizmle Yaşamak”, UDA Akademi Uzman Tansel Süzer “Otizmde Güvenlik Becerileri” ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Acarlar “Otizmde Lisan ve İrtibat Marifetlerinin Desteklenmesi” mevzularında eğitimler verdi.

İzmir Bostanlı Rotary Kulübü Lideri Zeynep Şengün, günümüzde ekonomik kasvetler toplumsal ömrümüzü derinden etkilerken, tıpkı meseleler engelli bireylere ve ailelerine epey daha fazla olumsuz yansımaktadır diyerek başladığı kelamlarına, “Engelli bireylerin ve ebeveynlerinin ülkemizde yaşadıkları meseleleri dikkate alarak başlatmış olduğumız “Engelsiz Kamp” projemizi hayata geçirmekten dolayı epeyce memnunuz.

Projemizin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününü de kapsayan tarihe denk gelmesi ile daha fazla mana kazanmıştır. Ailelerin kaliteli eğitime ulaşmaları , çocuklarıyla sağlıklı irtibat kurabilmeleri ve çocukların şahsi gelişimlerinin artması için yapılacak çalışmalar , yaratılacak farkındalıklar büyük ehemmiyet arzetmektedir.” Diye konuştu.

Projenin ilerleyen senelerda da devam edeceğini lisana getiren Kuşadası Güvercinada Rotary Kulübü Lideri Hasene Gür ise, “Üç boyunca süren bu seminerimize iştirak gösteren çocuklarımıza ve ebeveynlerimize katkı sağladığını umuyor ve gelecek senelerda da yenidenını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi söz etmek istiyoruz. Projemizin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan destekçilerimiz;

Fu Yapı, Tusan Otel, Konak Belediyesi, Özel Konak Manisiz Ömür Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (EBKOV), Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Otizm Derneği’ne sonsuz teşekkür ediyoruz” formunda konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı