Rubiales istifa etti, İspanya Futbol Federasyonu başkanı Hermoso’yu öpmek için ayrıldı

achievable

New member
İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales istifasını açıkladıKadınlar Dünya Kupası finalindeki zaferin ardından oyuncu Jenni Hermoso’nun ağzından öpülmesiyle ilgili tartışmanın ardından. “İstifa mı? Evet, bunu yapmak zorundayım çünkü işime devam edemiyorum. Bu kararı, ayrılışımın 2030 Dünya Kupası’nı ülkemize getirmemize olanak sağlayacak istikrara katkıda bulunacağından emin olduktan sonra alıyorum” diye ekliyor, şu anda FIFA tarafından verilen 90 günlük uzaklaştırma cezasını çekmekte olan Rubiales.

Ayrıca okuyun

Sosyal medyada yayınlanan bir bildiride kararını detaylı bir şekilde açıklayan Rubiales, fırtınada geçen bir ayın ardından geri adım atıyor. Eski federal başkanın davranışı, İspanya’da spor, futbol ve siyaset tarafından oybirliğiyle kınandı. Ödül töreninde öpülen futbolcu Jenni Hermoso, adli yargıya başvurdu. Takım arkadaşları, futbol federasyonunun tepesinde bir devrim yaşanmaması halinde bir sonraki çağrılara yanıt vermemekle tehdit etti.

Eski RFEF 1 numaralı oyuncusunun eylemlerine ilişkin son derece olumsuz değerlendirmeler erkek milli takımından da geldi. Bir ay süren kuşatma ve siyasetin baskı altında kalmasından sonra Rubiales pes etti. İstifa aynı zamanda İspanya’nın 2030 Dünya Kupası adaylığının süreç başlamadan reddedilmesini önlemek için de stratejik bir karar: Federasyon artık kendisini FIFA’ya sunabilir. temizlenmiş bir görüntüyle. Ancak Rubiales, havluyu kesin olarak atmaya istekli görünmüyor: “Gerçeğe inanıyorum ve onun galip gelmesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım.”