Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nda Müracaat Rekoru Kırıldı

abbas

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin 80 vilayetinden 4.034 başvuru


Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 14. Dönem müracaatları bitmiş oldu. Programa bu yıl Türkiye’nin 80 vilayetinden 4.034 müracaat alınarak rekor kırıldı. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak öncelikli amacımız, toplumsal değişimi ve fark yaratan öyküleri ülkemizin geneline yaymak. Fark Yaratanlar programına Türkiye’nin neredeyse tüm kentlerinden rekor sayıda müracaat almak, bu yolda muvaffakiyete ulaştığımızı gösteriyor.” dedi.


Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalarla yarattıkları olağanüstü tesirleri görünür kılmak ve topluma ilham vermek emeliyle yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 14. Dönem müracaatları tamamlandı. Programa bu yıl 1-30 Kasım 2022 tarihleri içinde Türkiye’nin 80 vilayetinden toplam 4.034 müracaat alındı ve bu biçimdece bugüne kadar alınan en yüksek müracaat sayısına ulaşıldı.

Eğitim, sıhhat, toplumsal adalet, yurttaş iştiraki, ekonomik gelişme ve etraf olmak üzere toplam 6 kategoride müracaat alan programda, bu dönem en yüksek müracaat 1.937 ile eğitim kategorisinden alındı. Eğitim kategorisini sırasıyla 749 müracaat ile etraf, 505 müracaat ile sıhhat, 393 müracaat ile ekonomik gelişme, 241 müracaat ile yurttaş iştiraki ve 209 müracaat ile toplumsal adalet kategorileri izledi. Bu yıl büyük bir ilgi nazarann programa, en hayli müracaat İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sivas’tan gelirken Türkiye’nin 80 vilayetinden müracaatlar alındı.

Fark Yaratanlar Programı’na müracaat rekorunun kırılmasının toplumsal gelişim için ehemmiyetine değinen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak öncelikli gayemiz, toplumsal değişimi ve fark yaratan öyküleri ülkemizin geneline yaymak. Bu kapsamda da Fark Yaratanlar programımıza Türkiye’nin neredeyse tüm kentlerinden rekor sayıda müracaat almak bu yolda muvaffakiyete ulaştığımızı gösteriyor. Fark Yaratanlar programı 13 yılda 44 kentten toplumsal problemlere yenilikçi tahliller üreten 204 bireyi ve kurumu Türkiye’ye tanıttı. Bu yıl da, ‘şikâyet etmeyip harekete geçen’ bireylerin ve kurumların öykülerini ülkemizle paylaşacağız. Toplumsal problemlerin çözülmesinin mümkün olduğuna dair umudumuzu canlı tutan, programa müracaat yapan, toplumsal dönüşüme öncülük etmek için çalışan kişi ve kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

14 yılda 81 vilayetten 14 bine yakın başvuru

Bugüne kadar 81 vilayetten 204 Fark Yaratan’ın ilham veren kıssalarını toplumla buluşturan program; 14. Dönem ile bir arada Türkiye’nin her vilayetinden toplamda 14.000’e yakın müracaat aldı. Sivil toplumun gelişimi için bireylerin ve kurumların desteklenmesini ve daha görünür olmasını hedefleyen Fark Yaratanlar programı, toplumsal yarar sağlamasının yanı sıra bireyleri ve kurumları fark yaratmaları için de teşvik ediyor.

Toplumsal sıkıntıların kişisel ve örgütlü efor ve etkin vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefleyen programın yeni devrinde de adayların belirledikleri problemlere getirdikleri tahlillerin somut değişim yaratması; yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve emniyetli olması beklendi. Sürecin adil ve şeffaf olması ismine Fark Yaratanlar bağımsız bir müracaat heyeti eşliğinde yapılacak değerlendirmeler daha sonrasında belirlenecek.

14. Dönem Fark Yaratanları, 204 kişilik ağa dahil olarak hem başka Fark Yaratanlar ile iş birliği yapma fırsatına sahip olacak tıpkı vakitte 1 yıl boyunca Sabancı Vakfı ile yakından çalışma ve Impact Hub İstanbul kolaylaştırıcılığında hayata geçirilecek atölye eğitimlerine katılma bahtı yakalayacak. Program dahilinde; Fark Yaratanların daha geniş kitlelere hitap edebilmesi, somut ve ölçülebilir gayelerini belirleyebilmesi, sürdürülebilir stratejiler oluşturması için düzenlenen atölyeler ise Fark Yaratanlar ile yapılacak teğe bir görüşmeler daha sonrasında onların muhtaçlıkları ve evvelarine göre belirlenecek. Bunların yanı sıra muhtaçlık tahlilleri daha sonrasında belirlenilk öncelik alanlarına göre Fark Yaratanlar ile sivil toplum ve toplumsal girişimcilik alanının tesirli ve dinamik isimleri Mentorluk Programı dahilinde bir ortaya gelecek.



Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı